Aardbeien yoghurt taart

Frisse en luchtige aardbeiencake gemaakt met yoghurt, amandelen en weinig vet

Ingrediënten
160 gr bloem, gezeefd
3 theel bakpoeder
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 bakje dikke griekse yoghurt a 170 ml (op kamertemperatuur)
2 grote eieren
25 gr boter gesmolten + een beetje om in te vetten
500 gr aardbeien
3 eetl aardbeienjam
40 gr aardbei jelly poeder (dr oetker)
3 eetl amandelen
 
Materialen
Bakvom van ca 20 x 30 (of een ronde vorm)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Breng 200 ml water aan de kook en voeg de jellypoeder toe en laat het al roerende oplossen. Schep de aardbeienjam er doorheen en klop met een garde tot een egale saus. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker 5 min met de mixer tot een romige massa. Schep met een houten lepel de yoghurt, bloem, bakpoeder en gesmolten boter er door.
 
aardbeienyoghurt taart01 a
aardbeienyoghurt taart02
aardbeienyoghurt taart03 c
aardbeienyoghurt taart04d
 
 
Vet een bakvorm in met een beetje boter. Giet het beslag er in en strijk glad. Verdeel de helft van de jelly er over en meng een beetje met de bovenste laag van het beslag. (als de jelly al een beetje was ingedikt kun je hem nog even verwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt). Het lijkt misschien erg weinig beslag voor in z’n grote bakvorm maar in de oven zal het 2 a 3 keer zo hoog worden. Verdeel de helft van de aardbeien en alle amandelen over de cake en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Haal de aardbeiencake uit de oven en controleer even met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Giet de andere helft van de gelly er over en verdeel de overgebleven aardbeien er over en laat afkoelen. 
 
 
 
69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.