Ajam paniki met ananas

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Boemboe
Benodigdheden

Bereiding

 Kook de rijst gaar volgens de verpakking en de boontjes in 15 minuten. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn met een keukenmachine en roer als laatste de tomatenpuree er door. Bak de stukjes kip rondom aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de boemboe toe en bak deze 5 minuutjes op middelhoog vuur. Snijd de sereh doormidden of in grote stukken en bak mee en roer er goed doorheen.

 Voeg de blokjes kip weer toe aan de pan. Giet de kokosmelk er bij en roer goed door. Laat nog even pruttelen en proef of de saus goed op smaak is. Voeg als laatste de stukjes ananas toe. Haal de sereh uit de saus. Serveer de ajam paniki met de boontjes, rijst en kroepoek.

 Mocht je geen sereh kunnen vinden dan kun je ook een eetlepel citroensap toevoegen aan het mengsel.

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.