Ga naar de inhoud
Ajam paniki met ananas

Ajam paniki met ananas

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr kip in stukjes
  • 150 gr rijst
  • 200 gr ananas
  • 400 gr boontjes
  • 1 stengel sereh ( citroengras )
  • 100 ml kokosmelk
  • kroepoek

Boemboe

  • 1 ui
  • 2 cm gember of 1 theelepel gemberpoeder ( djahe )
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper ( lombok )
  • Snuf kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en de boontjes in 15 minuten. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn met een keukenmachine en roer als laatste de tomatenpuree er door. Bak de stukjes kip rondom aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de boemboe toe en bak deze 5 minuutjes op middelhoog vuur. Snijd de sereh doormidden of in grote stukken en bak mee en roer er goed doorheen.


    ajam_paniki www.leukerecepten.nl ajam_paniki www.leukerecepten.nl ajam_paniki www.leukerecepten.nl
  2. Voeg de blokjes kip weer toe aan de pan. Giet de kokosmelk er bij en roer goed door. Laat nog even pruttelen en proef of de saus goed op smaak is. Voeg als laatste de stukjes ananas toe. Haal de sereh uit de saus. Serveer de ajam paniki met de boontjes, rijst en kroepoek.


    ajam_paniki www.leukerecepten.nl ajam_paniki www.leukerecepten.nl ajam_paniki www.leukerecepten.nl
  3. Mocht je geen sereh kunnen vinden dan kun je ook een eetlepel citroensap toevoegen aan het mengsel.