Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ajam paniki met ananas

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Ingrediënten
  • 250 gr kip in stukjes
  • 150 gr rijst
  • 200 gr ananas
  • 400 gr boontjes
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 100 ml kokosmelk
  • kroepoek
Boemboe
  • 1 ui
  • 2 cm gember of 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper (lombok)
  • Snuf kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
Benodigdheden
  • Keukenmachine

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking en de boontjes in 15 minuten. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn met een keukenmachine en roer als laatste de tomatenpuree er door. Bak de stukjes kip rondom aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de boemboe toe en bak deze 5 minuutjes op middelhoog vuur. Snijd de sereh doormidden of in grote stukken en bak mee en roer er goed doorheen.

ajam_paniki_01.jpg
ajam_paniki_02.jpg
ajam_paniki_04.jpg

Voeg de blokjes kip weer toe aan de pan. Giet de kokosmelk er bij en roer goed door. Laat nog even pruttelen en proef of de saus goed op smaak is. Voeg als laatste de stukjes ananas toe. Haal de sereh uit de saus. Serveer de ajam paniki met de boontjes, rijst en kroepoek.

ajam_paniki_03.jpg
ajam_paniki_05.jpg
ajam_paniki_06.jpg

Mocht je geen sereh kunnen vinden dan kun je ook een eetlepel citroensap toevoegen aan het mengsel.

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst