Nasi met pittige garnalen
Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.
ingrediënten
Nasi
Pittige garnalen
Toppings
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast.
-
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie.
-
Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe (gemberpoeder) en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee.
-
Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door.
-
Bak de garnalen in een pan 3 à 4 minuten met een theelepel sambal (of meer).
-
Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.
-
Tips: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje.
-
Check voor een glutenvrij recept de ingrediënten van de ketjap op tarwe o.i.d.
-
Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!