Nasi met pittige garnalen

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door. Bak de garnalen in een pan 3 a 4 minuten met een theelepel sambal (of meer). Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.

 Tip: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje. Check voor een glutenvrij recept de ingredienten van de ketjap op tarwe o.i.d. Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng

nasi_met-garnalen
187 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.