Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nasi met pittige garnalen

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 175 gr pandan rijst
  • 75 gr taugé
  • 200 gr garnalen
  • 1 a 2 theelepels theelepels sambal
  • Snuf djahe (gemalen gember)
  • Snuf kerriepoeder
  • in zonnebloemolie om te bakken
  • Scheutje ketjap manis
  • 2 bosuien
  • gebakken uitjes

Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door. Bak de garnalen in een pan 3 a 4 minuten met een theelepel sambal (of meer). Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.

Tip: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje. Check voor een glutenvrij recept de ingredienten van de ketjap op tarwe o.i.d.

nasi_met-garnalen

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×