
Nasi met pittige garnalen
Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
Nasi
-
175 gr pandan rijst
-
1 witte ui
-
2 teenjes knoflook
-
olie ( om in te bakken )
-
1 theelepel sambal
-
1 theelepel djahe ( gemalen gember )
-
1 theelepel kerriepoeder
-
2 bosuien
-
75 gr taugé
-
1 eetlepel ketjap
Pittige garnalen
-
185 gr garnalen ( gepeld en ongekookt )
-
olie ( om in te bakken )
-
1 theelepel sambal
Toppings
-
gebakken uitjes
-
bosui
-
kroepoek ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast.
-
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie.
-
Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe (gemberpoeder) en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee.
-
Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door.
-
Bak de garnalen in een pan 3 à 4 minuten met een theelepel sambal (of meer).
-
Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.
-
Tips: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje.
-
Check voor een glutenvrij recept de ingrediënten van de ketjap op tarwe o.i.d.
-
Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng
Heeft het gesmaakt?
243 stemmen
Ook lekker