Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nasi met pittige garnalen

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door. Bak de garnalen in een pan 3 a 4 minuten met een theelepel sambal (of meer). Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.

 Tip: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje. Check voor een glutenvrij recept de ingredienten van de ketjap op tarwe o.i.d. Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng

nasi_met-garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×