Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nasi met pittige garnalen

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie. Voeg de bosuien in ringetjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap en de taugé er door. Bak de garnalen in een pan 3 a 4 minuten met een theelepel sambal (of meer). Serveer de nasi met de pittige garnalen, gebakken uitjes en eventueel nog wat ringetjes bosui en extra sambal.

 Tip: ook lekker met kroepoek en/of een gebakken eitje. Check voor een glutenvrij recept de ingredienten van de ketjap op tarwe o.i.d. Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng

nasi_met-garnalen

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)