Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bief met gorgonzolasaus

De krachtige smaak van gorgonzola komt extra goed tot zijn recht in deze saus gecombineerd met biefstuk

Ingrediënten
  • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
  • 75 gr gorgonzola
  • boter om te bakken
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Laat het mengsel 2 minuutje bakken en garen. Giet de melk er bij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is. Wil je de saus iets dikker, laat hem dan iets lager op het vuur staan. Wil je hem juist iets dunner, voeg dan wat room of melk toe.

bief_gorgonzolasaus_1.jpg
gorgonzolasaus_03.jpg
bief_gorgonzolasaus_2.jpg

Smelt wat boter in een pan en leg de biefstuk in de pan. Bestrooi met wat peper en zout. Schroei eerst op hoog vuur alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten.

Serveer de biefstuk met de gorgonzolasaus bijvoorbeeld met een salade en aardappeltjes.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes