Zelfgemaakte tonijnburgers
Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!
10 M + 10 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 blikje tonijn ( op zonnebloemolie )
-
1 eiwit
-
2 eetlepels paneermeel
-
1 theelepel gedroogde of verse peterselie
-
lente ui
-
0.5 theelepel limoenrasp
-
2 hamburger broodjes
-
Handje rucola
-
0.5 tomaat
-
0.5 avocado
-
1 theelepel sriracha
-
2 eetlepels mayonaise
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
-
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, voeg hier de lente ui, peterselie, limoenrasp en peper en zout naar smaak aan toe.
-
Meng alles en voeg dan de paneermeel of panko en het eiwit toe.
-
Kneed dit goed en maak er met je handen 2 burgers van.
-
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de burgers goudbruin.
-
Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de sriracha.
-
De broodjes snij je doormidden, onderop smeer je wat sriracha mayonaise en daarop leg je de rucola en de tonijnburger, hierop gaat de tomaat en avocado en eventueel nog wat extra mayonaise.
Heeft het gesmaakt?
25 stemmen
Ook lekker