Zelfgemaakte tonijnburgers

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Hoofdgerecht 10 min + 10 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

  2. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, voeg hier de lente ui, peterselie, limoenrasp en peper en zout naar smaak aan toe.

  3. Meng alles en voeg dan de paneermeel of panko en het eiwit toe.

  4. Kneed dit goed en maak er met je handen 2 burgers van.

  5. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de burgers goudbruin.

  6. Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de sriracha.

  7. De broodjes snij je doormidden, onderop smeer je wat sriracha mayonaise en daarop leg je de rucola en de tonijnburger, hierop gaat de tomaat en avocado en eventueel nog wat extra mayonaise.

Heeft het gesmaakt?
24 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.