Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tiramisu zonder ei

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone room en cacao maar zonder ei en net zo lekker!

Ingrediënten

Bereiding

 Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix de mascarpone er door. Doe de koffie in een kom of diep bord. Meng hier eventueel een beetje marsala of amaretto door. Doop de lange vingers kort in de koffie en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

 Verdeel hier de helft van het roommengsel over en bestrooi met een laagje cacao. Leg hier weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op en dek af met de rest van het roommengsel. Bestrooi met cacao. Laat de tiramisu zonder ei minimaal 2 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht.

 Tip: om hem kidsproof te maken kun je ook de koffie vervangen door chocolademelk of cafeïnevrije koffie gebruiken.

Tiramisu-zonder-ei

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99