Ga naar de inhoud
Tiramisu zonder ei

Tiramisu zonder ei

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

20 M + 2 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 groot pak lange vingers ( à 175 gr )
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr slagroom
  • 1 kop sterke koffie
  • 40 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker ( à 8 gr )
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Optioneel: scheutje marsala of amaretto

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een sterke kop koffie en laat deze afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.


  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker lobbig. Mix de mascarpone er door.


  3. Doe de koffie in een kom of diep bord. Meng hier eventueel een beetje marsala of amaretto door. Doop de lange vingers kort in de koffie en verdeel over de bodem van een ovenschaal.


  4. Verdeel hier de helft van het roommengsel over en bestrooi met een laagje cacao. Leg hier weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op en dek af met de rest van het roommengsel. Bestrooi met cacao.


  5. Laat de tiramisu zonder ei minimaal 2 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht.


  6. Tip: om hem kidsproof te maken kun je ook de koffie vervangen door chocolademelk of cafeïnevrije koffie gebruiken.