Tiramisu zonder ei

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Zet een sterke kop koffie en laat deze afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.

Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix de mascarpone er door.

Doe de koffie in een kom of diep bord. Meng hier eventueel een beetje marsala of amaretto door. Doop de lange vingers kort in de koffie en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

Verdeel hier de helft van het roommengsel over en bestrooi met een laagje cacao. Leg hier weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op en dek af met de rest van het roommengsel. Bestrooi met cacao.

Laat de tiramisu zonder ei minimaal 2 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht.

Tip: om hem kidsproof te maken kun je ook de koffie vervangen door chocolademelk of cafeïnevrije koffie gebruiken.

350 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!