Tiramisu zonder ei

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

Nagerecht 20 min + 2 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een sterke kop koffie en laat deze afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.

  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker lobbig. Mix de mascarpone er door.

  3. Doe de koffie in een kom of diep bord. Meng hier eventueel een beetje marsala of amaretto door. Doop de lange vingers kort in de koffie en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

  4. Verdeel hier de helft van het roommengsel over en bestrooi met een laagje cacao. Leg hier weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op en dek af met de rest van het roommengsel. Bestrooi met cacao.

  5. Laat de tiramisu zonder ei minimaal 2 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht.

  6. Tip: om hem kidsproof te maken kun je ook de koffie vervangen door chocolademelk of cafeïnevrije koffie gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
612 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!