Crema catalana

Heerlijk spaans nagerecht van een romige vla met citroen en kaneel onder een krokant gebrand laagje suiker

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Breng de melk en kookroom zachtjes aan de kook met de stukken citroenschil en kaneel. Klop de eidooiers met 125 gr suiker en vanillesuiker en maïzena in een aparte kom met een mixer tot een dikke vla.

Giet het melk mengsel door een zeefje bij het eimengsel en klop kort door elkaar met een garde of mixer. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat zachtjes indikken. Blijf ondertussen regelmatig roeren met een garde.

Giet de warme vla in bakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast en laat goed opstijven, ca 2 uur.

Verdeel de rest van de suiker (50 gr) over de bakjes met opgesteven vla en brand deze met een creme brulee brander tot ze bruin kleuren. Serveer direct.

Tip: geen crème brulee brander? Zet ze 5 tot 10 minuten onder de grillstand in de oven.

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!