Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crema catalana

Zoet Spaans nagerecht met een vleugje citroen en kaneel

Ingrediënten
500 ml melk
200 gr suiker
4 eierdooiers
1 eetl maïzena
1 theel kaneelpoeder
citroenrasp van ½ citroen
50 ml kookroom
 
Materialen
Mixer
4 vuurvaste schaaltjes
 
Bereiding
Doe de eierdooiers samen met de suiker in een kom en mix met een mixer luchtig. Giet het mengsel over in een ketel en voeg de maïzena, kookroom, kaneel en citroenschil er bij. Schenk als laatste de melk er bij en verhit alles al roerende. Neem de pan van het vuur als de massa dikker begint te worden en schenk het mengsel in 4 vuurvaste schaaltjes. Laat minimaal een half uurtje in de koelkast afkoelen. Strooi voor het serveren wat suiker er over en zet 10 minuten onder de grill of karameliseer de suiker met een brander. Serveer warm.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×