Crema catalana

Heerlijk spaans nagerecht van een romige vla met citroen en kaneel onder een krokant gebrand laagje suiker

Nagerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng de melk en kookroom zachtjes aan de kook met de stukken citroenschil en kaneel. Klop de eidooiers met 125 gr suiker en vanillesuiker en maïzena in een aparte kom met een mixer tot een dikke vla.

  2. Giet het melk mengsel door een zeefje bij het eimengsel en klop kort door elkaar met een garde of mixer. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat zachtjes indikken. Blijf ondertussen regelmatig roeren met een garde.

  3. Giet de warme vla in bakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast en laat goed opstijven, ca 2 uur.

  4. Verdeel de rest van de suiker (50 gr) over de bakjes met opgesteven vla en brand deze met een creme brulee brander tot ze bruin kleuren. Serveer direct.

  5. Tip: geen crème brulee brander? Zet ze 5 tot 10 minuten onder de grillstand in de oven.

Heeft het gesmaakt?
47 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!