Crema catalana
Heerlijk spaans nagerecht van een romige vla met citroen en kaneel onder een krokant gebrand laagje suiker
30 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
750 ml melk
-
100 ml kookroom
-
175 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
4 eierdooiers
-
2 eetlepels maĆÆzena
-
2 theelepels kaneelpoeder
-
2 stukken citroenschil
Benodigdheden
-
ronde schaaltjes
-
Mixer
-
Zeef
-
CrĆØme brĆ»lee brander
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng de melk en kookroom zachtjes aan de kook met de stukken citroenschil en kaneel. Klop de eidooiers met 125 gr suiker en vanillesuiker en maĆÆzena in een aparte kom met een mixer tot een dikke vla.
-
Giet het melk mengsel door een zeefje bij het eimengsel en klop kort door elkaar met een garde of mixer. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat zachtjes indikken. Blijf ondertussen regelmatig roeren met een garde.
-
Giet de warme vla in bakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast en laat goed opstijven, ca 2 uur.
-
Verdeel de rest van de suiker (50 gr) over de bakjes met opgesteven vla en brand deze met een creme brulee brander tot ze bruin kleuren. Serveer direct.
-
Tip: geen crĆØme brulee brander? Zet ze 5 tot 10 minuten onder de grillstand in de oven.
Heeft het gesmaakt?
48 stemmen