Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Crema catalana

Zoet Spaans nagerecht met een vleugje citroen en kaneel

Ingrediënten
500 ml melk
200 gr suiker
4 eierdooiers
1 eetl maïzena
1 theel kaneelpoeder
citroenrasp van ½ citroen
50 ml kookroom
 
Materialen
Mixer
4 vuurvaste schaaltjes
 
Bereiding
Doe de eierdooiers samen met de suiker in een kom en mix met een mixer luchtig. Giet het mengsel over in een ketel en voeg de maïzena, kookroom, kaneel en citroenschil er bij. Schenk als laatste de melk er bij en verhit alles al roerende. Neem de pan van het vuur als de massa dikker begint te worden en schenk het mengsel in 4 vuurvaste schaaltjes. Laat minimaal een half uurtje in de koelkast afkoelen. Strooi voor het serveren wat suiker er over en zet 10 minuten onder de grill of karameliseer de suiker met een brander. Serveer warm.
 
Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip