Ga naar de inhoud
Flammkuchen deeg

Flammkuchen deeg

Met dit basisrecept voor flammkuchendeeg maak je een perfecte en knapperige bodem voor al je toppings

15 M + 45 M rijzen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 1 zakje gist ( a 7 gr )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Voeg een snufje zout toe en de gist en meng door elkaar. Giet dan het water er langzaam bij en voeg de olijfolie toe. Roer alles goed doorelkaar. Kneed het deeg dan met een mixer met deeghaken of met je hand goed door, zo’n 5 minuten.


    flammkuchen deeg flammkuchen deeg
  2. Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek, bij de verwarming bijvoorbeeld of in de oven op 35 graden. Kneed daarna het deeg nogmaals goed door en verdeel in 4 porties. Neem 1 portie en dek de rest weer af.


  3. Rol het bolletje flammkuchendeeg heel dun uit met een roller, dit moet dunner zijn als met een pizza. Leg het deeg op een bakplaat en voeg toppings naar keuze toe. Bak de flammkuchen 12 minuten lekker krokant in een oven op 240 graden.


  4. Tip: bekijk hier het recept voor klassieke flammkuchen met spekjes en ui