Boerenkool curry

Makkelijke vegetarische curry met kikkererwten, boerenkool en cashewnoten

Ingredienten
150 gr boerenkool, fijngesneden
300 gr kikkererwten
2 eetlepels korma currypasta
250 ml kokosmelk
75 gr cashewnoten
1 rode ui
Olie of boter om te bakken
 
Brood of rijst om er eventueel bij te serveren.
 
Bereiding
Snipper de ui en bak deze in een beetje olie of boter aan. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan en schep goed om.
 
boerenkool curry 01
boerenkool curry 01
boerenkool curry 01
boerenkool curry 01
Giet de kokosmelk er bij en roer tot er een egale saus ontstaat. Voeg dan de boerenkool toe en laat een minuut of 8 zachtjes meekoken in de saus. Schep op het laatst de cashewnoten er door. Serveer met wat brood of rijst.
 
171 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.