Boerenkool curry
Een verrassende twist met boerenkool in deze smaakvolle curry. Een makkelijk en vegetarisch recept. Perfect comfortfood voor koudere dagen.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr boerenkool ( fijngesneden )
-
300 gr kikkererwten
-
2 eetlepels korma currypasta
-
250 ml kokosmelk
-
75 gr cashewnoten
-
1 rode ui
-
olie of boter om te bakken
-
Brood of rijst om er eventueel bij te serveren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en bak deze in een beetje olie of boter aan. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan en schep goed om.
-
Giet de kokosmelk er bij en roer tot er een egale saus ontstaat. Voeg dan de boerenkool toe en laat een minuut of 8 zachtjes meekoken in de saus. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor. Serveer met wat brood of rijst.
Heeft het gesmaakt?
265 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten