Ga naar de inhoud
Boerenkool curry

Boerenkool curry

Een verrassende twist met boerenkool in deze smaakvolle curry. Een makkelijk en vegetarisch recept. Perfect comfortfood voor koudere dagen.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr boerenkool ( fijngesneden )
  • 300 gr kikkererwten
  • 2 eetlepels korma currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 gr cashewnoten
  • 1 rode ui
  • olie of boter om te bakken
  • Brood of rijst om er eventueel bij te serveren.

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en bak deze in een beetje olie of boter aan. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan en schep goed om.


    boerenkool curry stap 1 boerenkool curry stap 2 boerenkool curry stap 3
  2. Giet de kokosmelk er bij en roer tot er een egale saus ontstaat. Voeg dan de boerenkool toe en laat een minuut of 8 zachtjes meekoken in de saus. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor. Serveer met wat brood of rijst.