Loempia maken in de Airfryer

Ontdek hoe je heerlijke loempia's uit de Airfryer maakt met dit recept. Deze Aziatische snacks zijn gemaakt met een mix van groenten, omelet en kruiden. In de Airfryer worden deze loempia's in no time lekker knapperig.

Bijgerecht 40 min + 10 min baktijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de omelet. Klop de eieren los met een beetje melk, peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de omelet. Zorg dat de omelet niet te dik is. Laat de omelet afkoelen en snijd deze daarna in dunne reepjes.

  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  3. Snijd de peen, champignons en rode peper in blokjes en de prei in halve ringen. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan. Voeg de peen, prei, taugé, champignons en rode peper (naar smaak) toe. Bak de groenten een paar minuten.

  4. Voeg de sojasaus, gemalen gember, kurkuma, komijn, peper en zout toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten.

  5. Laat het groentemengsel afkoelen voordat je de loempia’s gaat vouwen.

  6. Neem een loempiavel en leg een deel van het groentemengsel in het midden. Voeg wat mihoen en een paar reepjes omelet toe. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia strak op. Gebruik een beetje water om de randen te bevochtigen en de loempia dicht te plakken.

  7. Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Plaats de loempia’s in de Airfryer en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig. Bak er ca. 5 per keer. Draai ze halverwege de baktijd even om.

  8. Serveer de loempia’s met chilisaus. Deze loempia’s zijn heerlijk als snack of als onderdeel van een Aziatische maaltijd. Eet smakelijk!

  9. Tip: deze loempia’s kun je ook ongebakken invriezen.

Heeft het gesmaakt?
52 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!