Brownietaart met Maltesers
Deze heerlijke brownietaart met Maltesers is heel makkelijk te maken en super leuk om te serveren op een feestje zonder dat je uren bezig bent met bakken en decoreren. En toch ziet het er spectaculair uit!
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr boter + om in te vetten
-
250 gr pure chocolade
-
4 eieren
-
150 gr suiker
-
100 gr zelfrijzend bakmeel
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
1 zak Maltesers Ć 200 gr
Benodigdheden
-
Mixer
-
Bakpapier
-
springvorm 22 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Vet de springvorm in met boter en leg een velletje bakpapier op de bodem.
-
Smelt 200 gram chocolade en de boter au bain-marie. Mix de eieren met de suiker 3 minuutjes in een kom. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eiermengsel en mix erdoorheen.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij. Giet het mengsel in de springvorm.
-
Bak de chocoladetaart 25 tot 30 minuten in de oven.
-
Laat hem daarna afkoelen en haal uit de vorm. Smelt de overige 50 gram chocolade au bain-marie en voeg de eetlepels olie toe. Verdeel de gesmolten chocolade over de taart en verdeel de Maltesers erover. Laat de chocolade iets opstijven.
-
Bewaaradvies: bewaar de brownietaart afgedekt op een koele plek buiten de koelkast voor maximaal 3 dagen.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker