Oreo muffins

Twee heerlijke dingen gecombineerd in één: muffins en Oreo koekjes

Ingrediënten
225 gr patent bloem
75 gr suiker
1 eetl bakpoeder
80 gr koude roomboter
250 ml melk
1 ei
1 theel vanille extract
18 Oreokoekjes (ongeveer 1,5 rol)
 
Materialen:
muffinbakblik
Papieren muffinvormpjes
Mixer
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter in stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er allemaal kleine kruimeltjes ontstaan (soort broodkruim).
 
oreo muffins 01
oreo muffins 01
oreo muffins 01
Klop in een andere kom de eieren, melk en vanille-extract door elkaar met een garde. Voeg het melk-mengsel bij de meelkruimels en roer kort met een houten lepel door. Het beslag is erg nat maar dat komt goed. Verkruimel de Oreokoekjes en bewaar een klein beetje voor de topping. Voeg de rest van de koekkruimels toe aan het beslag, dit wordt hierdoor steviger.
 
oreo muffins 01
oreo muffins 01
oreo muffins 01
Doe papieren muffinvormpjes (of stukjes bakpapier) in de muffinvorm. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo. Bak de muffins ca 20 – 25 min in de oven totdat ze net licht bruin kleuren en gaar zijn van binnen.

 

 

236 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.