Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carpaccio bonbons met courgette

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

  • Ingredienten

    Bereiding

     Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort aan in een pan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg 4 of 5 plakken carpaccio iets over elkaar op een snijplank of bord. Leg wat rucola in het midden. Schep wat courgette er op. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe.

     Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. Vouw de carpaccio naar binnen en zorg dat hij helemaal dicht is en draai hem om zodat er bol/bonbon ontstaat. Leg deze op een beetje rucola en garneer met wat courgette, kaas en pijnboompitten. Druppel er eventueel wat truffel of citroen mayonaise over.

     Deze carpaccio bonbon is van te voren te maken en maximaal 2 uur te bewaren in de koelkast. Anders worden de rucola blaadjes slap.

    Herfst recepten

    Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

    ×

     Cadeau-tip!

    Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

    Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99