Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carpaccio bonbons met courgette

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

  • ½ courgette
  • Ingredienten
    • 200 gr tot 250carpaccio
    • handje rucola
    • 8 gedroogde tomaatjes
    • peper en zout
    • 2 eetlepels parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • Optioneel: truffel of citroen mayonaise

    Bereiding
    Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort aan in een pan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg 4 of 5 plakken carpaccio iets over elkaar op een snijplank of bord. Leg wat rucola in het midden. Schep wat courgette er op. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe.

    carpaccio_bonbon_01.jpg
    carpaccio_bonbon_02.jpg
    carpaccio_bonbon_031.jpg
    carpaccio_bonbon_04.jpg

    Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. Vouw de carpaccio naar binnen en zorg dat hij helemaal dicht is en draai hem om zodat er bol/bonbon ontstaat. Leg deze op een beetje rucola en garneer met wat courgette, kaas en pijnboompitten. Druppel er eventueel wat truffel of citroen mayonaise over.

    Deze carpaccio bonbon is van te voren te maken en maximaal 2 uur te bewaren in de koelkast. Anders worden de rucola blaadjes slap.

    Beoordeling (105 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Feestelijke crème brûlée met besjes
    Zalm in filodeeg
    Kipcocktail met sinaasappel
    Kerststol muffins
    Crepe Suzette