Carpaccio bonbons met courgette

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort aan in een pan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg 4 of 5 plakken carpaccio iets over elkaar op een snijplank of bord. Leg wat rucola in het midden. Schep wat courgette er op. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe.

 Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. Vouw de carpaccio naar binnen en zorg dat hij helemaal dicht is en draai hem om zodat er bol/bonbon ontstaat. Leg deze op een beetje rucola en garneer met wat courgette, kaas en pijnboompitten. Druppel er eventueel wat truffel of citroen mayonaise over.

 Deze carpaccio bonbon is van te voren te maken en maximaal 2 uur te bewaren in de koelkast. Anders worden de rucola blaadjes slap.

157 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!