Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carpaccio bonbons met courgette

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

  • ½ courgette
  • Ingredienten
    • 200 gr tot 250carpaccio
    • handje rucola
    • 8 gedroogde tomaatjes
    • peper en zout
    • 2 eetlepels parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • Optioneel: truffel of citroen mayonaise

    Bereiding
    Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort aan in een pan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg 4 of 5 plakken carpaccio iets over elkaar op een snijplank of bord. Leg wat rucola in het midden. Schep wat courgette er op. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe.

    carpaccio_bonbon_01.jpg
    carpaccio_bonbon_02.jpg
    carpaccio_bonbon_031.jpg
    carpaccio_bonbon_04.jpg

    Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. Vouw de carpaccio naar binnen en zorg dat hij helemaal dicht is en draai hem om zodat er bol/bonbon ontstaat. Leg deze op een beetje rucola en garneer met wat courgette, kaas en pijnboompitten. Druppel er eventueel wat truffel of citroen mayonaise over.

    Deze carpaccio bonbon is van te voren te maken en maximaal 2 uur te bewaren in de koelkast. Anders worden de rucola blaadjes slap.

    Beoordeling (104 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes