Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carpaccio bonbons met courgette

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

  • ½ courgette
  • Ingredienten
    • 200 gr tot 250carpaccio
    • handje rucola
    • 8 gedroogde tomaatjes
    • peper en zout
    • 2 eetlepels parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • Optioneel: truffel of citroen mayonaise

    Bereiding
    Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort aan in een pan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg 4 of 5 plakken carpaccio iets over elkaar op een snijplank of bord. Leg wat rucola in het midden. Schep wat courgette er op. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe.

    carpaccio_bonbon_01.jpg
    carpaccio_bonbon_02.jpg
    carpaccio_bonbon_031.jpg
    carpaccio_bonbon_04.jpg

    Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. Vouw de carpaccio naar binnen en zorg dat hij helemaal dicht is en draai hem om zodat er bol/bonbon ontstaat. Leg deze op een beetje rucola en garneer met wat courgette, kaas en pijnboompitten. Druppel er eventueel wat truffel of citroen mayonaise over.

    Deze carpaccio bonbon is van te voren te maken en maximaal 2 uur te bewaren in de koelkast. Anders worden de rucola blaadjes slap.

    Beoordeling (117 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas
    Cannelloni met spinazie en zalm