Ga naar de inhoud
Snelle bolognesesaus

Snelle bolognesesaus

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr wortel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gr gehakt
  • 1 snuf gedroogde oregano
  • 1 snuf gedroogde tijm
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blik tomatenblokjes ( à 400 ml )
  • 140 gr tomatenpuree
  • 200 ml vleesbouillon
  • 75 ml rode wijn ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui, wortel en knoflook fijn.


  2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan.


  3. Voeg het gehakt toe en rul bruin.


  4. Doe de oregano en tijm erbij.


  5. Maak een kuiltje in het midden van de pan voeg hier de tomatenpuree aan toe. Bak deze 2 minuutjes en roer dan door het gehaktmengsel.


  6. Doe de tomatenpuree en bouillon erbij (vervang eventueel een deel van de bouillon met de rode wijn bijv. 75 ml).


  7. Voeg de suiker, eventueel nog een beetje peper en zout toe en roer erdoor.


  8. Doe de blaadjes laurier erbij en laat de bolognesesaus ca. 40 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.


  9. Tips: serveer de bolognesesaus met pasta of maak er eens een ovenschotel mee. Lekker met wat Parmezaanse kaas erop en verse basilicum.


  10. Deze bolognesesaus kun je makkelijk invriezen tot ca. 6 maanden.