Snelle bolognesesaus
Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.
1 U
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 grote ui
-
2 tenen knoflook
-
150 gr wortel
-
2 blaadjes laurier
-
1 eetlepel olie
-
300 gr gehakt
-
1 snuf gedroogde oregano
-
1 snuf gedroogde tijm
-
1 theelepel suiker
-
1 blik tomatenblokjes ( Ć 400 ml )
-
140 gr tomatenpuree
-
200 ml vleesbouillon
-
75 ml rode wijn ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui, wortel en knoflook fijn.
-
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan.
-
Voeg het gehakt toe en rul bruin.
-
Doe de oregano en tijm erbij.
-
Maak een kuiltje in het midden van de pan voeg hier de tomatenpuree aan toe. Bak deze 2 minuutjes en roer dan door het gehaktmengsel.
-
Doe de tomatenpuree en bouillon erbij (vervang eventueel een deel van de bouillon met de rode wijn bijv. 75 ml).
-
Voeg de suiker, eventueel nog een beetje peper en zout toe en roer erdoor.
-
Doe de blaadjes laurier erbij en laat de bolognesesaus ca. 40 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
-
Tips: serveer de bolognesesaus met pasta of maak er eens een ovenschotel mee. Lekker met wat Parmezaanse kaas erop en verse basilicum.
-
Deze bolognesesaus kun je makkelijk invriezen tot ca. 6 maanden.
Heeft het gesmaakt?
59 stemmen
Ook lekker