Snelle bolognesesaus
Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.
ingrediënten
Bereiding
-
Hak de ui, wortel en knoflook fijn.
-
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan.
-
Voeg het gehakt toe en rul bruin.
-
Doe de oregano en tijm erbij.
-
Maak een kuiltje in het midden van de pan voeg hier de tomatenpuree aan toe. Bak deze 2 minuutjes en roer dan door het gehaktmengsel.
-
Doe de tomatenpuree en bouillon erbij (vervang eventueel een deel van de bouillon met de rode wijn bijv. 75 ml).
-
Voeg de suiker, eventueel nog een beetje peper en zout toe en roer erdoor.
-
Doe de blaadjes laurier erbij en laat de bolognesesaus ca. 40 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
-
Tips: serveer de bolognesesaus met pasta of maak er eens een ovenschotel mee. Lekker met wat Parmezaanse kaas erop en verse basilicum.
-
Deze bolognesesaus kun je makkelijk invriezen tot ca. 6 maanden.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!