Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Choco panna cotta

Heerlijk chocolade toetje van melk, room en chocolade, ook lekker als dessert voor de Kerst

Ingredienten
250 ml slagroom
400 ml melk
6 blaadjes gelatine
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr chocolade
Ter garnering: munt, rode bessen en cacao
 
Materialen
6 kommetjes of schaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room. Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
 
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Keer de kommetjes om op een bord. Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water. Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.
 
Beoordeling (100 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel