Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Choco panna cotta

Heerlijk chocolade toetje van melk, room en chocolade, ook lekker als dessert voor de Kerst

Ingredienten
250 ml slagroom
400 ml melk
6 blaadjes gelatine
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr chocolade
Ter garnering: munt, rode bessen en cacao
 
Materialen
6 kommetjes of schaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room. Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
 
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Keer de kommetjes om op een bord. Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water. Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×