Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Choco panna cotta

Heerlijk chocolade toetje van melk, room en chocolade, ook lekker als dessert voor de Kerst

Ingredienten
250 ml slagroom
400 ml melk
6 blaadjes gelatine
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr chocolade
Ter garnering: munt, rode bessen en cacao
 
Materialen
6 kommetjes of schaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room. Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
 
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
choco panna cotta 01
Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Keer de kommetjes om op een bord. Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water. Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×