Ga naar de inhoud
Chocolade panna cotta

Chocolade panna cotta

Heerlijk panna cotta chocolade toetje van melk, room en chocolade. Ook lekker als dessert na een feestelijk (kerst) diner.

30 M + 4 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 ml slagroom
  • 400 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr chocolade
  • Ter garnering: munt ( rode bessen en cacao )

Materialen

  • 6 kommetjes of schaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room.


  2. Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.


    choco panna cotta stap 1 choco panna cotta stap 2 choco panna cotta stap 3
  3. Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.


  4. Keer de kommetjes om op een bord. Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water.


  5. Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.