Chocolade panna cotta

Heerlijk panna cotta chocolade toetje van melk, room en chocolade. Ook lekker als dessert na een feestelijk (kerst) diner.

Nagerecht 30 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 6 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room.

  2. Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.

  3. Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. Keer de kommetjes om op een bord. Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water.

  5. Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.

Heeft het gesmaakt?
136 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!