Ga naar de inhoud
Frisse salade met gegrilde kip en perzik

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

30 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr rucola melange
  • 2 kipfilets
  • 2 wilde perziken
  • 1 avocado
  • 150 gr mozzarellabolletjes
  • 10 cherrytomaatjes

Voor de kipmarinade

  • 2 theelepels honing
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels olijfolie
  • Snuf knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • scheutje limoensap

Voor de dressing

  • 1 limoen
  • scheutje honing
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Rasp

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roer de ingrediënten voor de kipmarinade in een diep bord door elkaar. Leg de kipfilets erin en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de marinade. Dek het bord af en zet hem minimaal een half uur in de koelkast. Maak de dressing door de rasp van een limoen, het sap van de limoen, een scheutje honing, een scheutje olijfolie en peper en zout door elkar te roeren. Zet even weg.


  2. Snijd de perzik in dunne partjes en grill ze in de grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg dan de kipfilets in de grillpan en grill ze vanuit beide kanten gaar. Snijd ze als ze klaar zijn in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in plakjes. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel leg de perzikpartjes, mozzarellaballetjes, avocado en cherrytomaatjes erover. Leg dan de plakjes kip erover. Besprenkel tenslotte met de dressing.