Frisse salade met gegrilde kip en perzik

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de kipmarinade
Voor de dressing
Benodigdheden

Bereiding

 Roer de ingrediënten voor de kipmarinade in een diep bord door elkaar. Leg de kipfilets erin en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de marinade. Dek het bord af en zet hem minimaal een half uur in de koelkast. Maak de dressing door de rasp van een limoen, het sap van de limoen, een scheutje honing, een scheutje olijfolie en peper en zout door elkar te roeren. Zet even weg.

 Snijd de perzik in dunne partjes en grill ze in de grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg dan de kipfilets in de grillpan en grill ze vanuit beide kanten gaar. Snijd ze als ze klaar zijn in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in plakjes. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel leg de perzikpartjes, mozzarellaballetjes, avocado en cherrytomaatjes erover. Leg dan de plakjes kip erover. Besprenkel tenslotte met de dressing.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!