Garnalen in whiskey roomsaus

 
Lekker Schots voorgerecht van garnalen in een whiskey roomsaus met gegratineerde kaas
 
Ingrediënten
2 sjalotjes
200 gr cocktailgarnalen
100 ml slagroom
Peper en zout
Takje verse peterselie
4 eetl geraspte kaas
50 ml (Schotse) whisky
 
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes
 
Bereiding
Beboter de ovenschaaltjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalotjes en bak deze in de resterende boter glazig. Voeg de garnalen (met of zonder staartjes) toe en bak deze een minuutje mee. Voeg de whisky toe en roer 2 minuten door. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe en de peterselie toe. Roer door en haal de pan na een minuutje van het vuur. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel alles over de schaaltjes en strooi de kaas er over. Zet de schaaltjes nog 5 tot 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 

107 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.