Garnalen in whiskey roomsaus

 
Lekker Schots voorgerecht van garnalen in een whiskey roomsaus met gegratineerde kaas
 
Ingrediënten
2 sjalotjes
200 gr cocktailgarnalen
100 ml slagroom
Peper en zout
Takje verse peterselie
4 eetl geraspte kaas
50 ml (Schotse) whisky
 
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes
 
Bereiding
Beboter de ovenschaaltjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalotjes en bak deze in de resterende boter glazig. Voeg de garnalen (met of zonder staartjes) toe en bak deze een minuutje mee. Voeg de whisky toe en roer 2 minuten door. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe en de peterselie toe. Roer door en haal de pan na een minuutje van het vuur. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel alles over de schaaltjes en strooi de kaas er over. Zet de schaaltjes nog 5 tot 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 

116 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!