Gnocchi in romige champignonsaus

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

Hoofdgerecht 10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd

ingrediënten

voor 2 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in schijfjes.

  2. Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3-4 minuten op een middelhoog vuur.

  3. Voeg de champignons, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 5 minuten. Roer het regelmatig door.

  4. Doe de mosterd erbij en giet de witte wijn in de pan. Roer door en verwarm het een minuutje mee.

  5. Giet de kookroom in de pan en leg de gnocchi er ook voorzichtig in. Breng zachtjes aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het 3-4 minuten sudderen.

  6. Zet het vuur lager en doe de spinazie erbij. Roer het goed door de gnocchi en saus heen, doe de deksel weer op de pan en laat nog 3 minuten staan, tot de spinazie geslonken is.

  7. Voeg indien gewenst wat vegan geraspte kaas toe en schep het goed door de saus.

  8. Serveer de gnocchi meteen, in diepe borden, en garneer met verse peterselie en pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
58 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.