Ga naar de inhoud
Gnocchi in romige champignonsaus

Gnocchi in romige champignonsaus

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

10 M voorbereidingstijd + 15 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 80 ml witte wijn
  • 250 ml plantaardige kookroom
  • 400 gr gnocchi
  • 150 gr verse spinazie
  • 2 handjes vegan geraspte kaas
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 handje pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in schijfjes.


  2. Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3-4 minuten op een middelhoog vuur.


  3. Voeg de champignons, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 5 minuten. Roer het regelmatig door.


  4. Doe de mosterd erbij en giet de witte wijn in de pan. Roer door en verwarm het een minuutje mee.


  5. Giet de kookroom in de pan en leg de gnocchi er ook voorzichtig in. Breng zachtjes aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het 3-4 minuten sudderen.


  6. Zet het vuur lager en doe de spinazie erbij. Roer het goed door de gnocchi en saus heen, doe de deksel weer op de pan en laat nog 3 minuten staan, tot de spinazie geslonken is.


  7. Voeg indien gewenst wat vegan geraspte kaas toe en schep het goed door de saus.


  8. Serveer de gnocchi meteen, in diepe borden, en garneer met verse peterselie en pijnboompitten.