
Gnocchi in romige champignonsaus
Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.
10 M voorbereidingstijd + 15 M kooktijd
Ingrediƫnten
Voor porties
-
1 ui
-
3 tenen knoflook
-
300 gr kastanjechampignons
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Zout en peper naar smaak
-
1 theelepel Dijonmosterd
-
80 ml witte wijn
-
250 ml plantaardige kookroom
-
400 gr gnocchi
-
150 gr verse spinazie
-
2 handjes vegan geraspte kaas
-
1 handje verse peterselie
-
1 handje pijnboompitten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in schijfjes.
-
Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3-4 minuten op een middelhoog vuur.
-
Voeg de champignons, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 5 minuten. Roer het regelmatig door.
-
Doe de mosterd erbij en giet de witte wijn in de pan. Roer door en verwarm het een minuutje mee.
-
Giet de kookroom in de pan en leg de gnocchi er ook voorzichtig in. Breng zachtjes aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het 3-4 minuten sudderen.
-
Zet het vuur lager en doe de spinazie erbij. Roer het goed door de gnocchi en saus heen, doe de deksel weer op de pan en laat nog 3 minuten staan, tot de spinazie geslonken is.
-
Voeg indien gewenst wat vegan geraspte kaas toe en schep het goed door de saus.
-
Serveer de gnocchi meteen, in diepe borden, en garneer met verse peterselie en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
62 stemmen
Ook lekker