Ga naar de inhoud
Gemarineerd buikspek van de BBQ

Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.

30 M + 45 M oven + 3 U marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gram buikspek ( te koop bij de slager )
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout
  • Keukenmachine ( vijzel of staafmixer )

Materiaal

  • Keukenmachine ( vijzel of staafmixer )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.


  2. Leg het vlees in de marinade. Je kunt nu meteen verder gaan met de volgende stap, of het een paar uur laten marineren voor een intensere smaak.


  3. Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal.


  4. Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat naar 100 graden.


    buikspek 01 buikspek 01 buikspek 01 buikspek 01
  5. Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier. Hierdoor blijft het vlees sappig.


  6. Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin.


  7. Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.