Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Ingredienten
600 gram buikspek (te koop bij de slager)
2 sinaasappels
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
2 knoflooktenen
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine, vijzel of staafmixer
 
Bereiding
Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Smeer het stuk buikspek in met het mengsel en laat dit minimaal 3 uur marineren.
 
Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal. Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat, naar 100 graden. Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier, hierdoor blijft het vlees sappig.
 
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin. Serveer eventueel met broccoli, tomaatjes en sesamzaadjes. Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.
 

Beoordeling (38 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst