Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Ingredienten
600 gram buikspek (te koop bij de slager)
2 sinaasappels
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
2 knoflooktenen
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine, vijzel of staafmixer
 
Bereiding
Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Smeer het stuk buikspek in met het mengsel en laat dit minimaal 3 uur marineren.
 
Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal. Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat, naar 100 graden. Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier, hierdoor blijft het vlees sappig.
 
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin. Serveer eventueel met broccoli, tomaatjes en sesamzaadjes. Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.
 

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.