Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.

Hoofdgerecht 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Leg het vlees in de marinade. Je kunt nu meteen verder gaan met de volgende stap, of het een paar uur laten marineren voor een intensere smaak.

  3. Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal.

  4. Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat naar 100 graden.

  5. Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier. Hierdoor blijft het vlees sappig.

  6. Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin.

  7. Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!