Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Ingredienten
600 gram buikspek (te koop bij de slager)
2 sinaasappels
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
2 knoflooktenen
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine, vijzel of staafmixer
 
Bereiding
Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Smeer het stuk buikspek in met het mengsel en laat dit minimaal 3 uur marineren.
 
Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal. Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat, naar 100 graden. Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier, hierdoor blijft het vlees sappig.
 
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
buikspek 01
Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin. Serveer eventueel met broccoli, tomaatjes en sesamzaadjes. Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×