
Gemarineerd buikspek van de BBQ
Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.
30 M + 45 M oven + 3 U marineren
Ingrediƫnten: Buikspek BBQ
Voor personen
-
600 gram buikspek ( te koop bij de slager )
-
2 sinaasappels
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 theelepel gedroogde rozemarijn
-
2 knoflooktenen
-
peper en zout
-
Keukenmachine ( vijzel of staafmixer )
Materiaal
-
Keukenmachine ( vijzel of staafmixer )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Buikspek BBQ
-
Maak een glad mengsel van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, vijzel of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
-
Leg het vlees in de marinade. Je kunt nu meteen verder gaan met de volgende stap, of het een paar uur laten marineren voor een intensere smaak.
-
Snijd de sinaasappels in dikke schijven en leg deze op de bodem van een ovenschaal.
-
Leg het buikspek bovenop de sinaasappelschijven. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze, terwijl het spek erin staat naar 100 graden.
-
Gaar het buikspek langzaam in 3 kwartier. Hierdoor blijft het vlees sappig.
-
Ondertussen kan de bbq aan en als deze warm is plaats je het spek erop. Grill het spek aan alle kanten mooi krokant en goudbruin.
-
Snijd het spek in plakken en knijp een beetje sinaasappelsap uit de sinaasappelschijven voor over het buikspek.
Heeft het gesmaakt?
61 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 510
- vet 48 gr
- verzadigd vet 17 gr
- koolhydraten 5 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker