Halloween chocolademousse

Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect toetje voor Halloween

Nagerecht 35 min + 3 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 porties

Topping:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de pure en melk chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten er door.

  2. Klop niet te lang ander klop je de lucht er uit. Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rasp de pure chocolade. Schrijf met de chocolade stiften R.I.P. op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken. Duw de koekjes een stukje in de chocolademousse zodat ze rechtop blijven staan, laat ze eventueel tegen het glas leunen.

  3. Bestrooi de mousse rondom het koekje met de chocolade rasp. Duw een plukje munt er in en decoreer eventueel met andere Halloween decoratie. De prikkers met spookjes heb ik gekocht in een Halloween bakset bij de Action.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!