Halloween chocolademousse

Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect toetje voor Halloween

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Topping:

Bereiding

 Smelt de pure en melk chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten er door.

 Klop niet te lang ander klop je de lucht er uit. Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rasp de pure chocolade. Schrijf met de chocolade stiften R.I.P. op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken. Duw de koekjes een stukje in de chocolademousse zodat ze rechtop blijven staan, laat ze eventueel tegen het glas leunen.

 Bestrooi de mousse rondom het koekje met de chocolade rasp. Duw een plukje munt er in en decoreer eventueel met andere Halloween decoratie. De prikkers met spookjes heb ik gekocht in een Halloween bakset bij de Action.

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.