Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Halloween chocolademousse

Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect toetje voor Halloween

Ingrediënten
  • 125 gr pure chocolade
  • 125 gr melk chocolade
  • 3 eiwitten
  • 75 gr suiker
  • 250 gr slagroom
Topping:
  • 50 gr pure chocolade rasp
  • 4 creme double koekjes (of andere)
  • Chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)
  • verse munt
  • Optioneel: Halloween decoratie

Bereiding
Smelt de pure en melk chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten er door.

halloween_mousse_01.jpg
halloween_mousse_02.jpg
halloween_mousse_03.jpg

Klop niet te lang ander klop je de lucht er uit. Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rasp de pure chocolade. Schrijf met de chocolade stiften R.I.P. op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken. Duw de koekjes een stukje in de chocolademousse zodat ze rechtop blijven staan, laat ze eventueel tegen het glas leunen.

halloween_mousse_04.jpg
halloween_mousse_05.jpg
halloween_mousse_06.jpg

Bestrooi de mousse rondom het koekje met de chocolade rasp. Duw een plukje munt er in en decoreer eventueel met andere Halloween decoratie. De prikkers met spookjes heb ik gekocht in een Halloween bakset bij de Action.

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst