Gegrilde ananas van de BBQ

Lekker dessert om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop en een bolletje ijs

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor:

Bereiding

Snijd de ananas met schil en al in 4 kwarten. Snijd deze kwarten over de lengte in 3 stukken zodat je in totaal 12 parten hebt. Je kunt ook minder of meer parten uit de ananas snijden, afhankelijk van het aantal personen.

Doe een klein beetje water (ongeveer 50 ml) in een steelpan en voeg het merg van het vanillestokje, het uitgeschraapte vanillestokje, limoensap en suiker toe. Verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Haal het stokje uit de pan en schenk de siroop over de ananas parten en laat dit een half uurtje marineren.

Als de bbq niet meer al te heet meer is kun je de ananasparen er op leggen. Grill ze ca 3 minuten aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer de warme ananas met een bolletje ijs en wat munt.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!