Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegrilde ananas met ijs

Lekker om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop

Ingredienten
1 hele ananas
1 vanillestokje
1 eetl limoensap
50 gr suiker
Ijs en verse munt om er bij te serveren
 
Bereiding
Snijd de ananas met schil en al in 4 kwarten. Snijd deze kwarten over de lengte in 3 stukken zodat je in totaal 12 parten hebt. Je kunt ook minder of meer parten uit de ananas snijden, afhankelijk van het aantal personen.
 
gegrilde ananas met ijs 01
gegrilde ananas met ijs 01
gegrilde ananas met ijs 01
gegrilde ananas met ijs 01
Doe een klein beetje water (ongeveer 50 ml) in een steelpan en voeg het merg van het vanillestokje, het uitgeschraapte vanillestokje, limoensap en suiker toe. Verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Haal het stokje uit de pan en schenk de siroop over de ananas parten en laat dit een half uurtje marineren.
 
Als de bbq niet meer al te heet meer is kun je de ananasparen er op leggen. Grill ze ca 3 minuten aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer de warme ananas met een bolletje ijs en wat munt.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×