Vijgentaartje

Wat een heerlijke herfst combi zijn deze bladerdeegtaartjes met kaneelmascarpone, verse vijgen en noten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Prik gaatjes in de bodem en leg in ieder schaaltje een stuk bakpapier. Vul deze met de blindbakbonen of gedroogde peulvruchten zodat het zwaar genoeg is en de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 à 25 minuten in de oven.

Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker.

Maak de noten fijn met behulp van je keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Leg er dan wel een theedoek op zodat de nootjes niet alle kanten op vliegen.

Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en de blindbakbonen/peulvruchten. Heb je gedroogde peulvruchten gebruikt? Bewaar deze dan in een pot of bakje. Deze kun je nog een keer gebruiken om iets blind mee te bakken. Laat de taartbodems afkoelen.

Verdeel daarna de mascarpone over de taartbodems. Snijd de vijgen in vieren, maar snijd ze net niet helemaal door. Druk ze zachtjes in de mascarpone en bestrooi met stukjes noot. De nootjes zou je eventueel nog lichtjes kunnen roosteren in een koekenpan. Ook lekker om er nog een beetje honing overheen te druppelen.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!