Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vijgentaartje

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, verse vijgen en noten. 
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
Snufje kaneel
Zakje vanillesuiker
4 vijgen
2 eelt hazelnoten (of andere noten)
gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken
Boter om in te vetten
 
Materialen
Bakpapier
4 lage schaaltjes (bv tapas schaaltjes)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Snijd de vijgen net niet helemaal in vieren en druk ze zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot. Ook lekker om er nog een beetje honing over heen te druppelen.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette