
Gemarineerde tomaatjes met burrata
Het is leuk om bruschetta’s te serveren met tomaat, maar hoe leuk is het om deze gemarineerde tomaatjes met burrata te serveren zodat iedereen lekker zelf kan pakken en dippen. Ik vind dit echt ideaal als gezellig hapje of voorgerecht bij een borrel of diner.
10 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 bol burrata
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
1 scheutje balsamicoazijn
-
2 tenen knoflook
-
1 theelepel rozemarijn
-
1 scheutje olijfolie
-
1 snuf peper en zout
-
250 gr cherrytomaten
-
Brood voor erbij
-
verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden of de airfryer op 180 graden.
-
Halveer de cherrytomaten en doe ze in een kom. Voeg een scheut olijfolie, de fijngehakte knoflook, wat rozemarijn, een scheutje balsamicoazijn en een snuf peper en zout toe. Meng goed door elkaar en verdeel de tomaatjes in een ovenschaal.
-
Rooster de tomaatjes in de oven gedurende 10 minuten, of in de airfryer gedurende 6 minuten, totdat ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
-
Rooster ondertussen het brood in een grillpan of in de oven tot het mooi goudbruin is. Besprenkel eventueel met een klein beetje olijfolie.
-
Leg de burrata op een plank of schaal en verdeel de geroosterde tomaatjes eromheen. Garneer met verse basilicum, extra rozemarijn en pijnboompitten. Serveer met het gegrilde brood en laat iedereen lekker zelf pakken en het brood gebruiken om de burrata en tomaatjes mee op te scheppen.
-
Tip: bewaar restjes tomaatjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn ook lekker door een salade of op een sandwich!
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker