
Knoflook champignons
Een heerlijk hapje van champignons met knoflook onder een laagje Parmezaanse kaas.
10 M + 5 M oventijd
Ingrediƫnten: Knoflook champignons
Voor schaaltje
-
250 gram kleine champignons
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
-
verse peterselie
-
Zout en peper
-
2 eetlepels olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Knoflook champignons
-
Verwarm de oven op de hoogste stand van de grillfunctie.
-
Maak de champignons schoon en blancheer deze 3 min. in kokend water. Schud ze af en doe ze in een ovenschaaltje.
-
Meng de olijfolie, peterselie en de knoflook er doorheen en bestrooi met peper en zout. Als laatste strooi je er Parmezaanse kaas over.
-
Zet het schaaltje ongeveer 5 tot 10 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker op een toast.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
234 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 420
- vet 38 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 8 gr
- w.v. suikers 3.4 gr
- vezels 2.6 gr
- eiwit 12 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker