Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde appels met noten

Lekker en gezond tussendoortje of toetje van gevulde appel met noten en rozijnen uit de oven
Ingrediënten 
2 appels
60 gr rozijnen
75 gr walnoten, grof gehakt
snuf kaneel
1 eetlepel agave siroop en honing
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Was de appels en snijd ze doormidden. Leg ze in een ovenschaal. Als ze niet goed blijven liggen kun je een klein plakje van de onderkant snijden zodat ze recht blijven liggen. Snijd het klokhuis er uit, verwijder eventueel het steeltje en hol ze iets uit.
 
gevulde appel met noten en rozijen 01
gevulde appel met noten en rozijen 01
gevulde appel met noten en rozijen 01
gevulde appel met noten en rozijen 01
Schep de walnoten, rozijnen, kaneel en agave siroop of honing door elkaar. Schep het mengsel in en op de appels. Dek de appels af met aluminiumfolie en zet ze 25 min in de oven. Haal de laatste 5 min de folie er af zodat het mengsel iets bruin wordt maar niet te donker.
Lekker als toetje of als tussendoortje.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×