Ga naar de inhoud
Kapsalon maken

Kapsalon maken

Maak zelf een heerlijke kapsalon in een handomdraai. Met krokante frietjes, kruidige shoarma, gesmolten kaas en frisse groenten maak je dit lekkere gerecht zelf. En vergeet vooral de knoflooksaus niet. Je kunt zelf kiezen hoe gezond je het maakt!

20 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 700 gr friet
  • 300 gr shoarma ( vega )
  • 0.5 komkommer
  • 3 tomaten
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 handje geraspte kaas
  • Knoflooksaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  2. Verdeel de frieten over een bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze goudbruin en krokant zijn. Of frituur ze.


  3. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de shoarma (vega) in een paar minuten goudbruin en gaar.


  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Zet deze opzij.


  5. Haal de frieten uit de oven en verdeel ze over een ovenschaal. Verdeel de gebakken shoarma bovenop de frieten.


  6. Strooi een handje geraspte kaas over de shoarma en zet de ovenschaal terug in de oven. Bak alles nog eens 5-10 minuten, of tot de kaas is gesmolten.


  7. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de ijsbergsla, plakjes komkommer, en blokjes tomaat over de gesmolten kaas en shoarma.


    kapsalon recept stap 1 kapsalon recept stap 2 kapsalon recept stap 3
  8. Serveer de kapsalon met een royale hoeveelheid knoflooksaus naar smaak.


  9. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en consumeer binnen 1-2 dagen.