Kapsalon maken
Maak zelf een heerlijke kapsalon in een handomdraai. Met krokante frietjes, kruidige shoarma, gesmolten kaas en frisse groenten maak je dit lekkere gerecht zelf. En vergeet vooral de knoflooksaus niet. Je kunt zelf kiezen hoe gezond je het maakt!
20 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
700 gr friet
-
300 gr shoarma ( vega )
-
0.5 komkommer
-
3 tomaten
-
100 gr ijsbergsla
-
1 handje geraspte kaas
-
Knoflooksaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verdeel de frieten over een bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze goudbruin en krokant zijn. Of frituur ze.
-
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de shoarma (vega) in een paar minuten goudbruin en gaar.
-
Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Zet deze opzij.
-
Haal de frieten uit de oven en verdeel ze over een ovenschaal. Verdeel de gebakken shoarma bovenop de frieten.
-
Strooi een handje geraspte kaas over de shoarma en zet de ovenschaal terug in de oven. Bak alles nog eens 5-10 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de ijsbergsla, plakjes komkommer, en blokjes tomaat over de gesmolten kaas en shoarma.
-
Serveer de kapsalon met een royale hoeveelheid knoflooksaus naar smaak.
-
Bewaar eventuele restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en consumeer binnen 1-2 dagen.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker