
Gevulde kip met ananas van de BBQ
Deze krokante kipfilets van de barbecue hebben een romige maar pittige vulling.
20 M + 20 M
Ingrediƫnten: Kip ananas BBQ
Voor personen
-
2 kipfilets
-
10 plakken ontbijtspek ( 8 tot 10 )
-
peper en zout
-
2 eetlepels roomkaas
-
jalapeƱo peper ( naar smaak )
-
70 gr ananas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kip ananas BBQ
-
Maak een gleuf in de kipfilet, ik doe dat net boven het kleine flapje. Vul deze met een beetje roomkaas, peper, zout en wat kleine stukjes ananas en jalapeno peper naar smaak. Vouw de kip dicht. Leg 4 a 5 plakken ontbijtspek naast elkaar op een snijplank zodat ze elkaar net overlappen. Leg de kip hier op en rol deze in de spek.
-
Druk het spek goed aan en leg met de rand naar beneden op een bord. Verwarm de BBQ (ca 180 graden) en leg de kip hierop. Indien mogelijk de deksel dicht doen. Bak de kip in ca. 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Lekker met een salade.
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 380
- vet 20 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 8 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 40 gr
- zout 2 gr
Ook lekker