Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde kip met ananas van de BBQ

Deze krokante kipfilets van de barbecue hebben een romige maar pittige vulling.

Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 8 -10 plakken ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 eetlepels roomkaas
  • jalapeño peper (naar smaak)
  • 70 gr ananas

Bereiding
Maak een gleuf in de kipfilet, ik doe dat net boven het kleine flapje. Vul deze met een beetje roomkaas, peper, zout en wat kleine stukjes ananas en jalapeno peper naar smaak. Vouw de kip dicht. Leg 4 a 5 plakken ontbijtspek naast elkaar op een snijplank zodat ze elkaar net overlappen. Leg de kip hier op en rol deze in de spek.

gevulde_kip_ananas_01.jpg
gevulde_kip_ananas_02.jpg
gevulde_kip_ananas_03.jpg
gevulde_kip_ananas_04.jpg

Druk het spek goed aan en leg met de rand naar beneden op een bord. Verwarm de BBQ (ca 180 graden) en leg de kip hierop. Indien mogelijk de deksel dicht doen. Bak de kip in ca. 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Lekker met een salade.

Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm