Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde kip met ananas van de BBQ

Deze krokante kipfilets van de barbecue hebben een romige maar pittige vulling.

Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 8 -10 plakken ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 eetlepels roomkaas
  • jalapeño peper (naar smaak)
  • 70 gr ananas

Bereiding
Maak een gleuf in de kipfilet, ik doe dat net boven het kleine flapje. Vul deze met een beetje roomkaas, peper, zout en wat kleine stukjes ananas en jalapeno peper naar smaak. Vouw de kip dicht. Leg 4 a 5 plakken ontbijtspek naast elkaar op een snijplank zodat ze elkaar net overlappen. Leg de kip hier op en rol deze in de spek.

gevulde_kip_ananas_01.jpg
gevulde_kip_ananas_02.jpg
gevulde_kip_ananas_03.jpg
gevulde_kip_ananas_04.jpg

Druk het spek goed aan en leg met de rand naar beneden op een bord. Verwarm de BBQ (ca 180 graden) en leg de kip hierop. Indien mogelijk de deksel dicht doen. Bak de kip in ca. 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Lekker met een salade.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×