Gevulde kip met ananas van de BBQ

Deze krokante kipfilets van de barbecue hebben een romige maar pittige vulling.

Hoofdgerecht 20 min + 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Maak een gleuf in de kipfilet, ik doe dat net boven het kleine flapje. Vul deze met een beetje roomkaas, peper, zout en wat kleine stukjes ananas en jalapeno peper naar smaak. Vouw de kip dicht. Leg 4 a 5 plakken ontbijtspek naast elkaar op een snijplank zodat ze elkaar net overlappen. Leg de kip hier op en rol deze in de spek.

  2. Druk het spek goed aan en leg met de rand naar beneden op een bord. Verwarm de BBQ (ca 180 graden) en leg de kip hierop. Indien mogelijk de deksel dicht doen. Bak de kip in ca. 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Lekker met een salade.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!