Focaccia van de BBQ

Wist je dat je dit Italiaanse focaccia brood ook heel goed op de BBQ kunt bakken, zo krijg je een extra krokante bodem!

Bijgerecht 20 min + 20 baktijd + 45 rijzen

ingrediënten

voor 2 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zeef de bloem en meng met het zout. Meng het gist met 175 ml warm water en laat een minuutje wellen. Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet het water met gist en de olijfolie er in. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg. Pak een kom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal er in en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek (ongeveer 25-30 graden is het beste) 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld.

  2. Leg ondertussen de pizzasteen op de BBQ zodat deze warm kan worden (of verwarm de oven voor op 220graden). Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit tot een ovale vorm. Druk er met je duim wat deuken in de bovenzijde. Leg wat tomaatjes er op en druk deze er zachtjes in. Bestrijk de gehele bovenzijde met wat olie en bestrooi met wat kaas, rozemarijn, peper en zout. Check of de barbecue goed op temperatuur is, ongeveer 220 graden. Leg de focaccia (met behulp van een pizzaschep) op de pizzasteen. Sluit de deksel van de BBQ af. Bak de focaccia ongeveer 20 minuten (in de oven waarschijnlijk een paar min langer). Houd de bodem in de gaten zodat deze niet zwart wordt. Als de kaas gesmolten is en het deeg gaar is, is de focaccia klaar.

  3. Liever focaccia uit de oven? Maak dan dit makkelijke basisrecept voor focaccia

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!