Gevulde zoete aardappel met pulled chicken

Deze zoete aardappels uit de oven met pulled chicken en avocado vormen een makkelijke en gezonde maaltijd.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de zoete aardappels schoon en droog af. Besprenkel met wat olijfolie en prik met een vork gaatjes erin. Zet ca. 50 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de kipfilet in 20 minuten gaar. Neem de kip daarna uit het water en trek met twee vorken uit elkaar tot er pulled chicken ontstaat.

 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak eventjes in een pan en voeg de pulled chicken, tomatenpuree, chilipoeder, peper en zout toe. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak 5 minuutjes.

 Neem de zoete aardappels uit de oven en snijd ze in het midden open. Schep of snijd de vulling eruit, meng in een kom met het kipmengsel en vul de zoete aardappels hiermee. Garneer de gevulde zoete aardappels met in stukjes gesneden avocado.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.