Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde zoete aardappel met pulled chicken

Deze zoete aardappels uit de oven met pulled chicken en avocado vormen een makkelijke en gezonde maaltijd.

Ingrediënten
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 paprika
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 avocado
  • Snufje chilipoeder
  • Snuf peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de zoete aardappels schoon en droog af. Besprenkel met wat olijfolie en prik met een vork gaatjes erin. Zet ca. 50 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de kipfilet in 20 minuten gaar. Neem de kip daarna uit het water en trek met twee vorken uit elkaar tot er pulled chicken ontstaat.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak eventjes in een pan en voeg de pulled chicken, tomatenpuree, chilipoeder, peper en zout toe. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak 5 minuutjes.

gevulde-zoete-aardappels-met-pulled-chicken-stap-1.jpg
gevulde-zoete-aardappels-met-pulled-chicken-stap-2.jpg
gevulde-zoete-aardappels-met-pulled-chicken-stap-3.jpg

Neem de zoete aardappels uit de oven en snijd ze in het midden open. Schep of snijd de vulling eruit, meng in een kom met het kipmengsel en vul de zoete aardappels hiermee. Garneer de gevulde zoete aardappels met in stukjes gesneden avocado.

Beoordeling (107 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst