Glutenvrije choco sinaasappel cakejes

Deze zachte chocolade muffins met fudge zijn lekker smeuïg van binnen

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Mix de boter en 150 gr suiker doorelkaar. Splits de eieren (org er voor dat er geen eigeel bij het eiwit komt). Voeg het eigeel een voor een toe aan het beslag en mix er door heen. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en mix er ook kort door.

 Giet dan de gesmolten chocolade toe en de rasp van 1 sinaasappel er bij en mix tot een egaal bruin beslag. Mix in een schone kom de eiwitten en 50 gr suiker stijf. Spatel deze door het chocolade beslag. Vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag (ze stijgen nog in de oven). Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Laat ze dan nog 10 minuten met de ovendeur op een klein kiertje staan.

 Controleer of de cakejes gaar zijn met een sateprikker. Ze blijven vrij zacht een smeuïg van binnen maar mogen niet vloeibaar zijn. Snijd de fudge in tweeën en druk in het midden een stukje in het chocolade amandel cakeje zodat deze nog een beetje smelt. Bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker. Bewaar de cakejes goed afgedekt op een koele en droge plaats. Check altijd of de fudge helemaal glutenvrij is, die van Johnny Doodle in ieder geval.

11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.