Ga naar de inhoud
Glutenvrije choco sinaasappel cakejes

Glutenvrije choco sinaasappel cakejes

Deze zachte chocolade muffins met fudge zijn lekker smeuïg van binnen

25 M + 30 M oventijd + 10 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 250 gr amandelmeel
  • 220 gr pure chocolade
  • 200 gr boter
  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 rasp van 1 sinaasappel
  • 9 blokken fudge ( Johnny Doodle )

Materialen

  • 18 muffinvormpjes
  • muffinbakblik
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Mix de boter en 150 gr suiker doorelkaar. Splits de eieren (org er voor dat er geen eigeel bij het eiwit komt). Voeg het eigeel een voor een toe aan het beslag en mix er door heen. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en mix er ook kort door.


  2. Giet dan de gesmolten chocolade toe en de rasp van 1 sinaasappel er bij en mix tot een egaal bruin beslag. Mix in een schone kom de eiwitten en 50 gr suiker stijf. Spatel deze door het chocolade beslag. Vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag (ze stijgen nog in de oven). Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Laat ze dan nog 10 minuten met de ovendeur op een klein kiertje staan.


  3. Controleer of de cakejes gaar zijn met een sateprikker. Ze blijven vrij zacht een smeuïg van binnen maar mogen niet vloeibaar zijn. Snijd de fudge in tweeën en druk in het midden een stukje in het chocolade amandel cakeje zodat deze nog een beetje smelt. Bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker.


    Bewaar de cakejes goed afgedekt op een koele en droge plaats. Check altijd of de fudge helemaal glutenvrij is, die van Johnny Doodle in ieder geval.