Ga naar de inhoud
Glutenvrije speculaas recept

Glutenvrije speculaas recept

Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.

15 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 130 gr glutenvrij basismeel ( Koopmans )
  • 75 gr koude boter ( plantaardig )
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 75 ml melk ( plantaardig )
  • 50 gr donkere basterd suiker
  • Snuf zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een kom het glutenvrij meel met de speculaaskruiden, snuf zout en de basterdsuiker.


  2. Vervolgens voeg je de melk en de koude boter toe en kneed je het goed door tot je een grote bol deeg hebt.


  3. Doe wat glutenvrij meel op je keukenblad en rol het deeg uit.


  4. Druk er ronde vormpjes of andere vormpjes uit.


  5. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak voor 25 minuten op 175 graden. Laat daarna volledig afkoelen.


  6. Tip: Strooi er voordat ze in de oven gaan nog wat amandelschaafsel overheen.