Glutenvrije speculaas recept
Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.
ingrediënten
Bereiding
-
Meng in een kom het glutenvrij meel met de speculaaskruiden, snuf zout en de basterdsuiker.
-
Vervolgens voeg je de melk en de koude boter toe en kneed je het goed door tot je een grote bol deeg hebt.
-
Doe wat glutenvrij meel op je keukenblad en rol het deeg uit.
-
Druk er ronde vormpjes of andere vormpjes uit.
-
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak voor 25 minuten op 175 graden. Laat daarna volledig afkoelen.
-
Tip: Strooi er voordat ze in de oven gaan nog wat amandelschaafsel overheen.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.