Glutenvrije speculaas recept
Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.
15 M + 25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
130 gr glutenvrij basismeel ( Koopmans )
-
75 gr koude boter ( plantaardig )
-
4 theelepels speculaaskruiden
-
75 ml melk ( plantaardig )
-
50 gr donkere basterd suiker
-
Snuf zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng in een kom het glutenvrij meel met de speculaaskruiden, snuf zout en de basterdsuiker.
-
Vervolgens voeg je de melk en de koude boter toe en kneed je het goed door tot je een grote bol deeg hebt.
-
Doe wat glutenvrij meel op je keukenblad en rol het deeg uit.
-
Druk er ronde vormpjes of andere vormpjes uit.
-
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak voor 25 minuten op 175 graden. Laat daarna volledig afkoelen.
-
Tip: Strooi er voordat ze in de oven gaan nog wat amandelschaafsel overheen.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Ook lekker