BBQ sinaasappel brownie

Heerlijke smaaksensatie; sinaasappels van de barbecue gevuld met brownie

Nagerecht 45 min + 45 min op de bbq

ingrediënten

voor 4 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie. Roer goed door totdat er een egale chocolade saus is ontstaan en giet deze daarna in een grote kom.

  2. Schep met een houten lepel de suiker en een snufje zout er door en als het mengsel wat is afgekoeld de eieren. Zeef de maïzena er bij en schep nog een paar keer goed door. Voeg de walnoten toe en meng deze met het chocolade beslag.

  3. Snijd het bovenste kapje van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees er grotendeels uit (lekker om te gebruiken in een kan sangria of in een smoothie). Leg de sinaasappel daarna plat op een snijplank en schrap met een lepel de restjes vruchtvlees er uit.

  4. Vul de sinaasappels ¾ met het browniebeslag en dek af met het dakje. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze op de bbq.

  5. Het duurt ongeveer 45 tot 60 min tot ze klaar zijn. Voor een snellere bereidingstijd kun je ze ook tussen de briketten leggen als ze niet meer gloeiend heet zijn. Als het beslag grotendeels gestold is, zijn ze klaar. Laat ze een paar minuten afkoelen en lepel ze uit met een lepeltje.

Heeft het gesmaakt?
88 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!