Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Goulash met pompoen

Snelle en gezonde goulash met pompoen, paprika en paddestoelen uit de oven
Ingrediënten
400 tot 500 gr rundvleesreepjes
2 rode uien, in ringen
1 pot gegrilde paprika
½ pompoen
3 vastkokende aardappelen
200 gr paddestoelenmix (of champignons)
1 eelt boter
1 eelt paprikapoeder
Peper en zout
375 gr tomatensaus (frito)

Materialen
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in niet al te dikke stukken (pompoen hoeft niet geschild te worden). Schil de aardappels en snijd ik blokjes. Verhit de boter in de pan bak de rundvleesreepjes 1 minuut op hoog vuur. Voeg de uien, pompoen, aardappel en paddestoelen/champignons toe en bak 5 minuutjes mee. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vang het vocht op uit de pot met gegrilde paprika’s en voeg dit vocht toe aan de pan. Snijd de paprika's in reepjes en meng met de goulash in de pan. Schep alles in een ovenschaal en schenk de tomatensaus er over en schep er met een lepel nog een beetje door. Zet de schaal 30 min in de oven. Zorg er voor dat de goulash niet uitdroogt en schep af en toe om of leg er halverwege een aluminium folie over heen. Lekker met wat brood of puree.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×