Hemelse modder
Met deze heerlijke en super luchtige chocolade mousse gemaakt met maar 4 ingredienten waan je je echt even in de hemel
20 M + 3 U wachten
Ingrediënten
Voor personen
-
4 eieren
-
4 eetlepel suiker
-
150 gr chocolade ( puur of melk )
-
250 ml slagroom
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de chocolade au bain marie. (Rasp eventueel nog wat chocolade voor de garnering). Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met de mixer stijf. Klop het eigeel samen met 1 eetlepel suiker luchtig.
-
Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel. Mix nu ook de slagroom en spatel onder de chocolade-eigeel mengsel. Spatel als laatste het eiwit er door en schenk in 4 glaasjes of in 1 grote kom.
-
Bestrooi met wat geraspte chococlade. Zet ca 3 uur in de koelkast en laat opstijven. Zet eventueel nog een half uurtje in de vriezer als hij niet goed stijf wordt.
Heeft het gesmaakt?
152 stemmen