Hemelse modder

Met deze heerlijke en super luchtige chocolade mousse gemaakt met maar 4 ingredienten waan je je echt even in de hemel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. (Rasp eventueel nog wat chocolade voor de garnering). Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met de mixer stijf. Klop het eigeel samen met 1 eetlepel suiker luchtig.

Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel. Mix nu ook de slagroom en spatel onder de chocolade-eigeel mengsel. Spatel als laatste het eiwit er door en schenk in 4 glaasjes of in 1 grote kom.

Bestrooi met wat geraspte chococlade. Zet ca 3 uur in de koelkast en laat opstijven. Zet eventueel nog een half uurtje in de vriezer als hij niet goed stijf wordt.