Ga naar de inhoud
Hemelse modder

Hemelse modder

Met deze heerlijke en super luchtige chocolade mousse gemaakt met maar 4 ingredienten waan je je echt even in de hemel

20 M + 3 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 eieren
  • 4 eetlepel suiker
  • 150 gr chocolade ( puur of melk )
  • 250 ml slagroom

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie. (Rasp eventueel nog wat chocolade voor de garnering). Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met de mixer stijf. Klop het eigeel samen met 1 eetlepel suiker luchtig.


  2. Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel. Mix nu ook de slagroom en spatel onder de chocolade-eigeel mengsel. Spatel als laatste het eiwit er door en schenk in 4 glaasjes of in 1 grote kom.


  3. Bestrooi met wat geraspte chococlade. Zet ca 3 uur in de koelkast en laat opstijven. Zet eventueel nog een half uurtje in de vriezer als hij niet goed stijf wordt.