Ga naar de inhoud
Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

10 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel ( glutenvrij )
  • 35 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 4 theelepel speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de roomboter en laat deze afkoelen.


  2. Doe alle overige ingrediënten in een kom bij elkaar. Voeg als laatste de gesmolten (en licht afgekoelde) boter toe en kneed tot een stevig deeg.


  3. Draai ongeveer 25 kleine balletjes van het deeg. Leg ze op het bakpapier en druk een klein beetje in zodat de onderkant plat wordt en de kruidnoot blijft liggen.


  4. Bak voor 15 minuten op 170° graden en laat daarna volledig afkoelen.