Ga naar de inhoud
Glutenvrije koekjes met chocolade

Glutenvrije koekjes met chocolade

Overheerlijke makkelijke glutenvrije koekjes met chocolade. In 10 minuutjes heb je deze koekjes al in de oven staan, heerlijk met chocolate chips en basterdsuiker.

10 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 220 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel ( ah huismerk )
  • 1 Snuf zout
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 85 gr basterd suiker
  • 70 gr chocolate chips
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gr roomboter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.


  2. Meng het meel, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de boter, ei, basterdsuiker en vanille extract.


  3. Schep daarna het meel mengsel er doorheen. Kneed er als laatste de chocolate chips doorheen.


    glutenvrije koekjes met chocolade stap 1 glutenvrije koekjes met chocolade stap 2 glutenvrije koekjes met chocolade stap 3
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak met je handen 10 tot 12 balletjes van het deeg, druk deze vervolgens plat op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de koekjes.


  5. Bak voor 12-15 minuten op 185 graden goudbruin.


  6. Laat de koekjes helemaal afkoelen.