Glutenvrije koekjes met chocolade
Overheerlijke makkelijke glutenvrije koekjes met chocolade. In 10 minuutjes heb je deze koekjes al in de oven staan, heerlijk met chocolate chips en basterdsuiker.
10 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
220 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel ( ah huismerk )
-
1 Snuf zout
-
1 theelepel vanille aroma
-
85 gr basterd suiker
-
70 gr chocolate chips
-
1 ei
-
1 theelepel bakpoeder
-
80 gr roomboter
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 185 graden.
-
Meng het meel, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de boter, ei, basterdsuiker en vanille extract.
-
Schep daarna het meel mengsel er doorheen. Kneed er als laatste de chocolate chips doorheen.
-
Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak met je handen 10 tot 12 balletjes van het deeg, druk deze vervolgens plat op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de koekjes.
-
Bak voor 12-15 minuten op 185 graden goudbruin.
-
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten