Citroen kip ovenschotel met honing

Deze feestelijke ovenschotel met kip, aardappels en honing-mosterd marinade is altijd goed! 

Ingredienten
8 kippendijen
700 gr aardappeltjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 citroenen
2 a 3 theelepels mosterd
scheut olijfolie
2 eetlepels honing
peper en zout
paar takjes verse rozemarijn
1 rode ui
 
Materialen
2 ovenschotels
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels (in schil) in stukken en kook een minuut of 5 voor in een pan met water en giet af. Bestrooi de kippendijen met wat peper en zout. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kippendijen rondom bruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn van binnen. Pers 1 citroen uit en klop het sap los met de honing, mosterd, knoflook en olijfolie.
 
honingkip oven 01
honingkip oven 01
honingkip oven 01
honingkip oven 01
Doe de aardappeltjes in de ovenschalen en leg de kip hier tussen. Giet het honing-mosterd mengsel er over. Snijd de andere citroen in plakjes en de rode ui in stukjes. Verdeel deze samen met de rozemarijn over de ovenschalen. Zet de honing mosterd kip ongeveer 30 minuten in de oven.
 
Je kunt de ovenschaal ook al van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken er nog beter in. Daarna zet je de kip 30 min in de oven.
 
492 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.