Citroen kip ovenschotel met honing
Deze feestelijke ovenschotel met kip, aardappels en honing-mosterd marinade is altijd goed!
Ingredienten
8 kippendijen
700 gr aardappeltjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 citroenen
2 a 3 theelepels mosterd
scheut olijfolie
2 eetlepels honing
peper en zout
paar takjes verse rozemarijn
1 rode ui
Materialen
2 ovenschotels
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels (in schil) in stukken en kook een minuut of 5 voor in een pan met water en giet af. Bestrooi de kippendijen met wat peper en zout. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kippendijen rondom bruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn van binnen. Pers 1 citroen uit en klop het sap los met de honing, mosterd, knoflook en olijfolie.




Je kunt de ovenschaal ook al van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken er nog beter in. Daarna zet je de kip 30 min in de oven.