Ga naar de inhoud
Muhammara dip

Muhammara dip

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor schaaltje

  • 150 gr geroosterde paprika
  • 100 gr walnoten
  • 1 snuf komijn
  • 1 snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • 0.5 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr granaatappelpitten
  • Scheutje olijfolie
  • granaatappelmelasse ( optioneel )
  • munt ( om optioneel te garneren )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de geroosterde paprika, walnoten en granaatappels in een keukenmachine.


  2. Voeg het teentje knoflook, sap van de citroen, komijn, paprikapoeder, peper en zout toe. Hak alles grof. Voeg dan een scheutje olijfolie (en eventueel wat granaatappelmelasse toe). Pureer de muhammara verder tot een mooie massa, niet te fijn en niet te grof.


  3. Doe alles in een kommetje, garneer eventueel met wat extra granaatappelpitten, een beetje olijfolie, en een takje munt.


  4. Tips: bewaar de muhammara afgedekt in de koelkast, maximaal 5 tot 7 dagen.


  5. Serveer met wat crackers, flatbread of broodstengels om mee te dippen.