Snickers ijs

Hmmm, chocolade, karamel en nootjes gecombineerd in een heerlijk romig ijs met maar 4 ingredienten

Nagerecht 15 min + 30 min ijs draaien + afkoelen

ingrediënten

voor 0 liter

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de melk in een pannetje en voeg 2 repen Snickers in stukjes toe en laat op laag vuur oplossen. Giet het chocolade mengsel in een zeef en vang de melk op en laat het mengsel geheel afkoelen, zet vervolgens in de koelkast. De opgevangen nootjes bewaar je tot later.

  2. Roer de slagroom en gecondenseerde melk door het koude Snicker mengsel en giet in de ijsmachine of mengkom uit de vriezer. Laat ongeveer 20 tot 30 min draaien (afhankelijk van je type machine). Dan heb je een soort softijs. Snijd de overige 2 Snicker repen in kleine stukjes en voeg samen met de overgebleven stukjes noot door het ijs. Wil je het ijs graag wat harder zodat je er bolletjes uit kunt scheppen dan zet je het een paar uur in de diepvries.

  3. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je dit ook zonder ijsmachine kunt maken, want dat heb ik (nog) niet getest. Mijn advies zou zijn om alles te mengen en in de diepvries te zetten en om het half uur een keer door te scheppen.

Heeft het gesmaakt?
160 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!