Snickers ijs

Hmmm, chocolade, karamel en nootjes gecombineerd in een heerlijk romig ijs met maar 4 ingredienten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: liter
Materialen

Bereiding

 Doe de melk in een pannetje en voeg 2 repen Snickers in stukjes toe en laat op laag vuur oplossen. Giet het chocolade mengsel in een zeef en vang de melk op en laat het mengsel geheel afkoelen, zet vervolgens in de koelkast. De opgevangen nootjes bewaar je tot later.

 Roer de slagroom en gecondenseerde melk door het koude Snicker mengsel en giet in de ijsmachine of mengkom uit de vriezer. Laat ongeveer 20 tot 30 min draaien (afhankelijk van je type machine). Dan heb je een soort softijs. Snijd de overige 2 Snicker repen in kleine stukjes en voeg samen met de overgebleven stukjes noot door het ijs. Wil je het ijs graag wat harder zodat je er bolletjes uit kunt scheppen dan zet je het een paar uur in de diepvries.

 Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je dit ook zonder ijsmachine kunt maken, want dat heb ik (nog) niet getest. Mijn advies zou zijn om alles te mengen en in de diepvries te zetten en om het half uur een keer door te scheppen.

141 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!