Italiaanse sandwich

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italie

Ingredienten
1 ciabatta brood
2 tomaten
6 plakken (york) ham
3 plakken mozzarella (verse kan eventueel ook)
6 plakken Spianata Romana of salami
3 eetlepels pesto
handje sla
 
Bereiding
Snijd het brood in 3 stukken en halveer deze stukken. Besmeer de onderzijde met pesto. Leg er wat plakken ham, Spianata Romana en een gehalveerde plak mozzarella op.
 
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de kaas. Leg er een handje sla op en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.
 
Tip: voor een warme variant leg je de onderste helft met beleg (zonder sla) even in de oven of onder de grill. Daarna leg je de sla en het bovenste gedeelte er op.
 
30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.