Italiaanse sandwich

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italie

Ingredienten
1 ciabatta brood
2 tomaten
6 plakken (york) ham
3 plakken mozzarella (verse kan eventueel ook)
6 plakken Spianata Romana of salami
3 eetlepels pesto
handje sla
 
Bereiding
Snijd het brood in 3 stukken en halveer deze stukken. Besmeer de onderzijde met pesto. Leg er wat plakken ham, Spianata Romana en een gehalveerde plak mozzarella op.
 
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de kaas. Leg er een handje sla op en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.
 
Tip: voor een warme variant leg je de onderste helft met beleg (zonder sla) even in de oven of onder de grill. Daarna leg je de sla en het bovenste gedeelte er op.
 
33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.