Ga naar de inhoud
Italiaanse sandwich

Italiaanse sandwich

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italië. Lekker om koud te eten of mee te nemen maar ook even kort verwarmen onder de grill is lekker

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 ciabatta brood
  • 2 tomaten
  • 6 plakjes ham ( york )
  • 3 plakjes mozzarella ( verse kan eventueel ook )
  • 6 plakjes Spianata Romana ( of salami )
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 Handje sla

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in 3 stukken en halveer deze stukken. Besmeer de onderzijde met pesto. Leg er wat plakjes ham, Spianata Romana en een gehalveerde plak mozzarella op.


    italiaanse sandwich 01 italiaanse sandwich 01 italiaanse sandwich 01
  2. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de kaas. Leg er een handje sla op en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.


  3. Tip: voor een warme variant leg je de onderste helft met beleg (zonder sla) even in de oven of onder de grill. Daarna leg je de sla en het bovenste gedeelte er op.