Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse sandwich

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italie

Ingredienten
1 ciabatta brood
2 tomaten
6 plakken (york) ham
3 plakken mozzarella (verse kan eventueel ook)
6 plakken Spianata Romana of salami
3 eetlepels pesto
handje sla
 
Bereiding
Snijd het brood in 3 stukken en halveer deze stukken. Besmeer de onderzijde met pesto. Leg er wat plakken ham, Spianata Romana en een gehalveerde plak mozzarella op.
 
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
italiaanse sandwich 01
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de kaas. Leg er een handje sla op en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.
 
Tip: voor een warme variant leg je de onderste helft met beleg (zonder sla) even in de oven of onder de grill. Daarna leg je de sla en het bovenste gedeelte er op.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×