Turks brood sandwich met falafel
Deze Turks brood sandwich met falafel is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Met knapperige groenten, romige hummus en hartige falafel is dit een smaakvolle en makkelijke maaltijd.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 Turks brood
-
200 gr hummus
-
2 gegrilde paprika’s
-
0.5 komkommer
-
200 gr falafel
-
6 radijsjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de falafel in een pan of in de oven volgens de verpakking. Bak indien nodig het Turks brood af in de oven. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes en de paprika’s in reepjes.
-
Snijd het Turks brood horizontaal doormidden. Besmeer beide kanten in met wat hummus.
-
Beleg de onderste helft vervolgens met plakjes komkommer, radijs en paprika. Snijd de falafel balletjes doormidden en verdeel deze ook over het brood.
-
Leg de bovenste helft er weer op. Snijd de sandwich met een scherp broodmes in 6 punten.
-
Tips: verpak het hele brood of de aparte punten in een stuk aluminiumfolie om mee te nemen.
In plaats van kant en klare falafel kun je falafel ook zelf maken.
Heeft het gesmaakt?
8 stemmen
Ook lekker