Ga naar de inhoud
Kip pesto ovenschotel

Kip pesto ovenschotel

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • snuf peper en zout
  • 800 gr aardappel krieltjes

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schep de olie door de krieltjes en bestrooi ze met peper en zout. Doe de krieltjes in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.


  2. Snijd de kipfilet indien nodig in 4 stukken. Leg ze op de voorgebakken aardappeltjes en besmeer met wat pesto. Snijd de tomaat in plakken en verdeel samen met een blaadje basilicum over de kip.


  3. Leg hier een plak mozzarella op en besmeer met weer een beetje pesto. Zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Garneer de ovenschotel met wat verse basilicum. Lekker met een frisse salade er naast.


  4. Tip: wikkel de kip ook eens in een plak parmaham.