Kip pesto ovenschotel

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Schep de olie door de krieltjes en bestrooi ze met peper en zout. Doe de krieltjes in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.

Snijd de kipfilet indien nodig in 4 stukken. Leg ze op de voorgebakken aardappeltjes en besmeer met wat pesto. Snijd de tomaat in plakken en verdeel samen met een blaadje basilicum over de kip.

Leg hier een plak mozzarella op en besmeer met weer een beetje pesto. Zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Garneer de ovenschotel met wat verse basilicum. Lekker met een frisse salade er naast.

Tip: wikkel de kip ook eens in een plak parmaham.

250 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!