Ga naar de inhoud
Kip drumsticks van de bbq

Kip drumsticks van de bbq

Kip van de barbecue in een zelfgemaakte zoet pittige marinade

40 M + 2 U marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 kippenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 0.5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel tabasco ( of minder als je hem niet al te pittig wil )
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 30 gr boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pannetje. Snijd de knoflook heel klein en voeg toe aan de gesmolten boter. Roer de suiker erdoor totdat hij is opgelost. Voeg de tabasco en paprikapoeder en ketchup toe en meng goed door elkaar en laat een paar minuten iets indikken en daarna grotendeels afkoelen. Bestrooi de kip met een snufje zout en schep daarna in een grote kom de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur marineren.


    kipdrumsticks kipdrumsticks kipdrumsticks
  2. Grill de kippenbouten rondom bruin en gaar op de barbecue in ongeveer 15 minuten. Controleer altijd even of de kip goed gaar is vanbinnen.