Kip drumsticks van de bbq
Kip van de barbecue in een zelfgemaakte zoet pittige marinade
Ingredienten
ca 10 kippenbouten
1 teentje knoflook
1 theel bruine basterdsuiker
2 eetl tomatenketchup
½ eetl honing
1 eetl citroensap
1 theel tabasco (of minder als je hem niet al te pittig wil)
1 theel paprikapoeder
30 gr boter
1 teentje knoflook
1 theel bruine basterdsuiker
2 eetl tomatenketchup
½ eetl honing
1 eetl citroensap
1 theel tabasco (of minder als je hem niet al te pittig wil)
1 theel paprikapoeder
30 gr boter
Bereiding
Verhit de boter in een pannetje. Snijd de knoflook heel klein en voeg toe aan de gesmolten boter. Roer de suiker er door totdat hij is opgelost. Voeg de tabasco en paprikapoeder en ketchup toe en meng goed door elkaar en laat een paar minuten iets indikken en daarna grotendeels afkoelen. Bestrooi de kip met een snufje zout en schep daarna in een grote kom de marinade er door. Laat minimaal 2 uur marineren.




Grill de kippenbouten rondom bruin en gaar op de barbecue in ongeveer 15 minuten. Controleer altijd even of de kip goed gaar is van binnen.