Ga naar de inhoud
Gamba’s van de BBQ

Gamba’s van de BBQ

Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

30 M + 30 M marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor spiesen

  • 450 gr grote rauwe garnalen in schaal ( ontdooid )
  • 3 schijven ananas
  • Kokosrasp om te garneren

Marinade:

  • 100 ml kokosmelk
  • 1 Snuf chilivlokken
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olie
  • 1 Sap van 1 limoen
  • Paar takjes koriander

Benodigdheden

  • 7 metalen of houten spiesen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de kokosmelk, chili, honing, limoensap en olie in een kom. Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de marinade, bewaar ook een beetje voor garnering.


  2. Schep alle garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.


  3. Snijd de ananas in partjes. Rijg de garnalen en ananas aan de spiesen.


    gamba's bbq stap 1 gamba's bbq stap 2 gamba's bbq stap 3
  4. Smeer het barbecuerooster in een beetje olie tegen het plakken.


  5. Leg de garnalenspiesen erop en bak ongeveer 4 a 5 minuten tot de garnalen roze zijn.


  6. Garneer voor het serveren met wat kokos en koriander.


  7. Tip: lekker met een frisse Oosterse salade.