Ga naar de inhoud
Romige zoete aardappel BBQ salade

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

20 M + 1 U afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr zoete aardappel
  • 3 eetlepels yoghurt ( of sojayoghurt )
  • Verse bieslook
  • verse peterselie
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0.5 rode ui
  • 40 gr augurkjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in dobbelstenen van ca. 4 x 4 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes ca. 8 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Laat ze verder afkoelen.


  2. Hak de rode ui fijn en de augurkjes in kleine stukjes. Meng de yoghurt met het citroensap en mosterd. Voeg ook een snufje peper en zout toe. Meng dit mengsel met de afgekoelde zoete aardappel. Schep dan de rode ui en augurkjes erdoor. Hak de peterselie en bieslook fijn en schep ook door de romige zoete aardappelsalade.