Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd in dobbelstenen van ca. 4 x 4 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes ca. 8 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Laat ze verder afkoelen.

Hak de rode ui fijn en de augurkjes in kleine stukjes. Meng de yoghurt met het citroensap en mosterd. Voeg ook een snufje peper en zout toe. Meng dit mengsel met de afgekoelde zoete aardappel. Schep dan de rode ui en augurkjes erdoor. Hak de peterselie en bieslook fijn en schep ook door de romige zoete aardappelsalade.

42 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!