Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kipspiesjes met gazpacho dip

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Ingrediënten
  • 150 gr kipfilet
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olie
Gazpacho:
  • 3 kleine tomaten
  • 1 kleine sjalot
  • ½ rode peper
  • 2 plakken stokbrood
  • 1 eetlepel water
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel (witte wijn) azijn
Materialen
  • 6 prikkers
  • 6 glaasjes

Bereiding
Snijd de kip in blokjes en kruid met paprika poeder, peper en zout. Rijg de kip aan de prikkers en bak de spiesjes tot de kip gaar is. Hak sjalot, tomaten, knoflook en rode peper grof en voeg toe aan de keukenmachine. Hak dit grof en voeg vervolgens het stokbrood, water, witte wijnazijn en olijfolie toe.

gazpacho_kip_01.jpg
gazpacho_kip_02.jpg
gazpacho_kip_03.jpg

Breng op smaak met peper en zout en meng alles tot een redelijk dikke consistentie. Deze is iets dikker dan een normale gazpacho aangezien het een dip voor de kipspiesjes is. Verdeel de gazpacho dip over 6 glaasjes en zet hier de kipspiesjes is. Verdeel een beetje gehakte peterselie er over ter garnering.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg