Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kipspiesjes met gazpacho dip

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Ingrediënten
  • 150 gr kipfilet
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olie
Gazpacho:
  • 3 kleine tomaten
  • 1 kleine sjalot
  • ½ rode peper
  • 2 plakken stokbrood
  • 1 eetlepel water
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel (witte wijn) azijn
Materialen
  • 6 prikkers
  • 6 glaasjes

Bereiding
Snijd de kip in blokjes en kruid met paprika poeder, peper en zout. Rijg de kip aan de prikkers en bak de spiesjes tot de kip gaar is. Hak sjalot, tomaten, knoflook en rode peper grof en voeg toe aan de keukenmachine. Hak dit grof en voeg vervolgens het stokbrood, water, witte wijnazijn en olijfolie toe.

gazpacho_kip_01.jpg
gazpacho_kip_02.jpg
gazpacho_kip_03.jpg

Breng op smaak met peper en zout en meng alles tot een redelijk dikke consistentie. Deze is iets dikker dan een normale gazpacho aangezien het een dip voor de kipspiesjes is. Verdeel de gazpacho dip over 6 glaasjes en zet hier de kipspiesjes is. Verdeel een beetje gehakte peterselie er over ter garnering.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus