Kipspiesjes met gazpacho dip
De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes
20 M
Ingrediënten
Voor hapjes
-
150 gr kipfilet
-
0.5 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel verse peterselie
-
peper en zout
-
1 eetlepel olie
Gazpacho:
-
3 kleine tomaten
-
1 kleine sjalot
-
0.5 rode peper
-
2 plakken stokbrood
-
1 eetlepel water
-
3 eetlepels olijfolie
-
0.5 eetlepel (witte wijn) azijn
Materialen
-
6 prikkers
-
6 glaasjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de kip in blokjes en kruid met paprika poeder, peper en zout. Rijg de kip aan de prikkers en bak de spiesjes tot de kip gaar is. Hak sjalot, tomaten, knoflook en rode peper grof en voeg toe aan de keukenmachine. Hak dit grof en voeg vervolgens het stokbrood, water, witte wijnazijn en olijfolie toe.
-
Breng op smaak met peper en zout en meng alles tot een redelijk dikke consistentie. Deze is iets dikker dan een normale gazpacho aangezien het een dip voor de kipspiesjes is. Verdeel de gazpacho dip over 6 glaasjes en zet hier de kipspiesjes is. Verdeel een beetje gehakte peterselie er over ter garnering.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
133 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Tapas recepten