Vegetarische champignon balletjes

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook met de champignons een minuut of 7 totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout

Laat de champignons uitlekken op een stuk keukenpapier en doe daarna in een keukenmachine. Voeg de walnoten en peterselie toe en maal fijn. Voeg het ei, geraspte kaas en 50 gr paneermeel toe en schep er doorheen. Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast. Bestrooi een bord met de resterende 20 gr paneermeel.

Draai balletjes van het champignonmengsel. Het mengsel is wat minder steviger dan gewoon gehakt. Rol de balletjes door het paneermeel op het bord. Bak de balletje in een koekenpan in een minuut of 5 rondom bruin. Serveer met yoghurt met fijngehakte munt.

126 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!