Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vega champignon balletjes

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Ingrediënten 
400 gr champignons
2 teentjes knoflook
40 gr walnoten
1 ei
takje verse peterselie
50 gr paneermeel +20 gr
40 gr geraspte kaas
peper en zout
klein scheutje olijfolie
Griekse yoghurt met verse munt om er bij te serveren
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook met de champignons een minuut of 7 totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout.
 
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
Laat de champignons uitlekken op een stuk keukenpapier en doe daarna in een keukenmachine. Voeg de walnoten en peterselie toe en maal fijn. Voeg het ei, geraspte kaas en 50 gr paneermeel toe en schep er doorheen. Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast. Bestrooi een bord met de resterende 20 gr paneermeel.
 
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
vega champignon balletjes 01
Draai balletjes van het champignonmengsel. Het mengsel is wat minder steviger dan gewoon gehakt. Rol de balletjes door het paneermeel op het bord. Bak de balletje in een koekenpan in een minuut of 5 rondom bruin. Serveer met yoghurt met fijngehakte munt.
 
Beoordeling (65 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel