Vega champignon balletjes
Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.
Ingrediënten
400 gr champignons
2 teentjes knoflook
40 gr walnoten
2 teentjes knoflook
40 gr walnoten
1 ei
takje verse peterselie
50 gr paneermeel +20 gr
40 gr geraspte kaas
peper en zout
klein scheutje olijfolie
Griekse yoghurt met verse munt om er bij te serveren
takje verse peterselie
50 gr paneermeel +20 gr
40 gr geraspte kaas
peper en zout
klein scheutje olijfolie
Griekse yoghurt met verse munt om er bij te serveren
Materialen
Keukenmachine
Bereiding
Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook met de champignons een minuut of 7 totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout.








Draai balletjes van het champignonmengsel. Het mengsel is wat minder steviger dan gewoon gehakt. Rol de balletjes door het paneermeel op het bord. Bak de balletje in een koekenpan in een minuut of 5 rondom bruin. Serveer met yoghurt met fijngehakte munt.