Gevulde aubergine rolletjes

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: hapjes

Bereiding

 Snijd de aubergine in 12 plakken met een mandoline of met een mes en smeer deze in met olie. Verhit een grillpan en bak de aubergines gaar tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Laat de aubergines afkoelen.

 Neem een plak aubergine en leg er een stukje gegrilde paprika en een basilicum blaadje op. Voeg vervolgens een beetje ricotta en olijven tapenade toe. Rol de aubergine nu op en zet vast met een prikker. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

99 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!