Gevulde aubergine rolletjes

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Hapjes en snacks 25 min

ingrediënten

voor 12 hapjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in 12 plakken met een mandoline of met een mes en smeer deze in met olie. Verhit een grillpan en bak de aubergines gaar tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Laat de aubergines afkoelen.

  2. Neem een plak aubergine en leg er een stukje gegrilde paprika en een basilicum blaadje op. Voeg vervolgens een beetje ricotta en olijven tapenade toe. Rol de aubergine nu op en zet vast met een prikker. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Heeft het gesmaakt?
112 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!