Kofta spies met tomatenrijst

Kofta betekent gehaktbal en wordt in Griekenland vaak gegeten met tomatensaus, met pitabrood of aan een spies.

Hoofdgerecht 1 uur

ingrediënten

voor 4 personen

Tomatenrijst

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de kofte hier aan toe. Kneed goed doorelkaar. Verdeel het gehakt in achten en kneed met je handen er ovale ballen van. Rijg ze aan een prikker en laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.

  2. Maak ondertussen de tomatenrijst. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze in een klein beetje olie aan. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend een minuutje mee. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe.

  3. Laat de rijst ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen. De rijst hoeft niet helemaal droog te zijn maar mag nog een beetje smeuïg zijn. Verhit een koekenpan en bak de kofta spiezen mooi bruin in ca 10 minuten. Serveer de rijst met de kofta. Ook lekker met een Griekse salade.

Heeft het gesmaakt?
281 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!