Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kofta spies met tomatenrijst

Kofta betekent gehaktbal en wordt in Griekenland vaak gegeten met tomatensaus, met pitabrood of aan een spies

Ingredienten
600 gr lams of rundergehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde munt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 klein uitje of sjalotje, fijn gehakt
snuf cayennepeper
 
Tomatenrijst:
200 gr rijst
400 gr tomatenblokjes
1 teentje knoflook
1 klein uitje of sjalotje
200 ml groentebouillon
olie om te bakken
Materialen
Sateprikkers
 
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de kofte hier aan toe. Kneed goed doorelkaar. Verdeel het gehakt in achten en kneed met je handen er ovale ballen van. Rijg ze aan een prikker en laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.
 
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
Maak ondertussen de tomatenrijst. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze in een klein beetje olie aan. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend een minuutje mee. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe.
 
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
kofta tomatenrijst 01
Laat de rijst ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen. De rijst hoeft niet helemaal droog te zijn maar mag nog een beetje smeuïg zijn. Verhit een koekenpan en bak de kofta spiezen mooi bruin in ca 10 minuten. Serveer de rijst met de kofta. Ook lekker met een griekse salade.
 
Beoordeling (102 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel