Ga naar de inhoud
Courgette spies met marinade

Courgette spies met marinade

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

10 M bereidingstijd + 15 M baktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor spiesen

  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 250 gr champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • satéprikkers
  • grillpan of bbq

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette en rode uien in stukken en de champignons door de helft of in kwarten (afhankelijk van de grootte) en leg ze opzij.


  2. Maak de saus door de tomatenpuree met de sojasaus, kruiden, olijfolie en water te mixen. Breng op smaak met peper en zout.


  3. Rijg de groenten aan de spiesen. Leg ze op een bord en smeer met een kwartje de saus over de groenten.


  4. Grill de spiesen 5-7 minuten in de grillpan of op de BBQ.